Ден след като австрийската полиция съобщи, че е разкрила онлайн

...
Ден след като австрийската полиция съобщи, че е разкрила онлайн
Коментари Харесай

Международната измама за 100 млн. евро стига до Вълка от София

Ден откакто австрийската полиция заяви, че е разкрила онлайн финансова комерсиална машинация, излиза наяве, че българската диря в схемата е израелският жител Гал Барак, прочут като Вълка от София.

Както "БАНКЕРЪ " към този момент писа, интервенцията е употребила измамнически платформи в интернет, претендиращи, че търгуват с задгранична и криптовалута, както и с високорискови финансови принадлежности, известни като бинарни варианти.

Австрийските управляващи са първите, които разкриват уебсайтовете, а огромна част от инфраструктурата, употребена от мрежата, е в България и в Чехия. Схемата генерира към 100 млн. евро годишно. За водач на групата е арестуван израелецът Гал Барак. Той е бил задържан в София и чака екстрадиция в Австрия.

В обява от октомври 2018 година проверяващият уебсайт fintelegram. news в детайли разказва дейностите на Гал Барак:

Гал Барак ръководи Европейския клон на организацията за кибер закононарушения с основен щаб в София, България. България, която е страна членка на Европейски Съюз, е известна с по-свободното си отношение към финансовите измами и не инцидентно е определена от някои от най-големите кибер нарушители и мрежите им

България е страна членка на Европейски Съюз, затова български компании могат да оперират на територията на останалите страни в Европейски Съюз, посредством паспортизирането на европейски регулации. Чрез близката си другарка и доверено лице – Марина Андреева, която се допуска, че е и основен финансов шеф в неговата мрежа, Барак се разпорежда с обширна мрежа от компании и хора.

Напоследък активността на Гал Барак в бинарните варианти се разраства неимоверно. Чрез голям брой уеб сайтове за бинарни варианти, като SafeMarkets и OptionstarsGlobal , той е измамил хиляди вложители в Европейски Съюз. Според наличната информация, повече от 100 000 вложителя са били излъгани и са изгубили над 200 млн $. Ние знаем, че вложители, юристи и управляващите се пробват да открият местонахождението на Гал Барак. Барак се укрива в София, там се усеща предпазен от управляващите, позволявайки си разточителен живот. За тази цел, той заплаща суми в изключително огромни размери на виновните управляващи в България.

Групата му употребила два колцентъра в София, в които работели над 300 души. Единият бил на бул. “Цариградско шосе” 40, а другият на ул. “Черковна” 38 В. В тях била и инфраструктурата за поддържането на уеб страниците, употребявани за измамата.От двата офиса чиновниците се обаждали на европейци и ги подканяли да влагат. Обещавали огромни облаги, а когато човек опитвал да изтегли парите, му казвали, че поради внезапна смяна в цената на криптовалутата е изгубил всичко. Групата била засечена от австрийците през 2017 година Арестите са станали в края на януари и началото на февруари, заяви "24 часа ".

Подобна група, още веднъж с водач израелец, бе разкрита у нас при започване на ноември.Разкритата тогава лъжлива скица е проведена от израелеца Давид Менахем, сърбина Михайло Матич и 28-годишната българка Мария Велчева. Бандата изкарала към 700 хиляди лв..
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР