Ден след доклад, според който Индия има близо 115 милиона

...
Ден след доклад, според който Индия има близо 115 милиона
Коментари Харесай

Защо криптоиндустрията няма бъдеще в развиващите се икономики

Ден след отчет, съгласно който Индия има близо 115 милиона крипто вложители, шефът на централната банка на страната съобщи, че криптоиндустрията не е по никакъв начин потребна за разрастващи се стопански системи. Като Индия.

В скорошно изявление, представено от уеб страницата Beincrypto, шефът на Централната банка на Индия Шактиканта Дас, съобщи:

" Страни като Индия са в друго състояние от развитите стопански системи, когато се приказва за доларизация на стопанската система. Това не е нещо положително за нашата стопанска система. Следователно то не е положително и за всички нововъзникващите пазарни стопански системи. А всички криптовалути са деноминирани в щатски долари и те няма по какъв начин да работят в интерес на страни като Индия. Може да работят в изгода единствено на развитите стопански системи ", акцентира Дас.
 Капитализацията на крипто пазара пада още веднъж под $1 трилион
Капитализацията на крипто пазара пада още веднъж под $1 трилион

Биткойн и Ethereum се върнаха в низходяща позиция във вторник

Забележките му са изключително значими в светлината на неотдавнашен отчет на KuCoin, който демонстрира, че в допълнение към зашеметяващите 115 милиона съществуващи крипто вложители в страната, болшинството от индийските вложители имат намерение да усилят още своите притежания в близко бъдеще.

Още през май централната банка предизвести, че криптовалутите, изключително така наречен постоянни монети - стейбълкойни, могат да доведат до непреднамерена " доларизация " на стопанската система.

Говорейки пред BeInCrypto, Викрам Р Сингх - създател и основен изпълнителен шеф на компанията за разработка на блокчейн Antier Solutions, съобщи, че " блокчейн технологията и потреблението на виртуални валути имат безграничен капацитет за подсилване на стопанските системи по света.

Според него " използването им по контролиран и ръководен метод въпреки всичко би помогнало на страните да оползотворят опциите си за развиването на обществения и частния бранш ".
 Крипто кредиторът Voyager с активи за $10 милиарда е следващият, който изпада в неплатежоспособност
Крипто кредиторът Voyager с активи за $10 милиарда е следващият, който изпада в неплатежоспособност

Това е втората компания за криптовалути, която е пред банкрут в рамките единствено на няколко дни

Шефът на централната банка на Индия е на мнение, че въпреки да поддържат нововъведенията във финтех, RBI ще оцени типовете опасности, които участват в бранша и ще ревизира дали те се ръководят добре.

Все повече се упорства за регулации

В предишното централната банка на страната загатна, че е малко евентуално да промени отрицателната си позиция по отношение на виртуалните цифрови активи (VDA) заради опасенията за финансовата непоклатимост, които те пораждат в стопанската система, дружно с рисковете от пране на пари.

Този месец Индийската дирекция по правоприлагане (ED) блокира банкови активи, които принадлежат на закъсалата крипто борса Vauld и един от шефовете на оператора WazirX Zanmai Lab Private Ltd., защото те са разследвани за хипотетично пране на пари.

Дас слага под подозрение и присъщата стойност на целия клас активи на фона на неотдавнашния спад на пазара. 

" Цените на нещо, което няма действителна основа, няма да останат високи от самото начало. Следователно секторът когато и да е може да се срине и даже към този момент се е сринал. В последна сметка в обстановка като тази дребният вложител е този, който губи пари и затова това е огромен риск ", счита Дас.
 Crypto.com, за която работят и хиляди българи, освобождава 5% от личния състав си след срутва на криптовалутите
Crypto.com, за която работят и хиляди българи, стартира да освобождава чиновници

Това е третата криптокомпания, която освобождава служители
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР