Ден преди вота все повече членове на комисии в страната

...
Ден преди вота все повече членове на комисии в страната
Коментари Харесай

Все повече членове на избирателни комисии са под карантина

Ден преди вота от ден на ден членове на комисии в страната са сложени под карантина, съобщи NOVA. Около 100 са преносимите секции за гласоподаване за карантинираните поради COVID-19, към днешна дата. Те са проведени все още от 20 районни изборни комисии, а в ЦИК чакат данни за такива секции от още 11 РИК. Три такива преносими урни ще има на територията на София област в деня на вота. Едната е в болница, а другите две - в Костинброд и Ботевград.

„ Тези екипи, които ще посещават в преносимите Коронавирус секции пациентите в дома им трябав да бъдат облечени с защитни дрехи, маски, ръкавици”, съобщи доктор Розалина Чобанова, шеф на РЗИ- Област София.

Заради пандемията е направена цялостна метаморфоза на изборния развой. “COVID секция, която ще има обособен вход, обособен излаз, няма да има достъп до останалите членове”, уточни Радослав Стойчев - регионален шеф на София.

Осигурени са и проби за членовете на комисиите. „ Хората със зелени документи няма да има потребност да си вършат такива”, безапелационен е доктор Александър Златанов- зам.- министър на опазването на здравето.

Процесът по приемане на изборниете бумаги ще е при строга защита.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР