Ден преди големия празник Никулден, народът се скупчи по пазарите

...
Ден преди големия празник Никулден, народът се скупчи по пазарите
Коментари Харесай

Народът изви опашки за риба: Шаранът върви по 7-8 лева, пъстървата по 14

Ден преди огромния празник Никулден, народът се скупчи по пазарите в търсене на прясна риба за трапезата на 6 декември. Търговците, както нормално извадиха на открито сергиите и изобилието на морските блага примами купувачите да се наредят на дълги опашки.

Женският пазар още веднъж се оказа препълнен още от рано сутринта във вторник, като хората се подредиха пред рибните магазини, с цел да съумеят да купят набелязаната стока.





Колкото и да е изненадващо, разлика с цените от предходната година съвсем няма. Шаранът върви сред 6 и 9 лв., скумрията към 10, пъстървата е по-скъпа – малко над 14 лв., видя цените кореспондент на Lupa.bg  на Женския пазар.  

Както постоянно,шаранът, като обичайната риба за Никулден, свършва най-бързо, изключително по сергии и щандове, където бе пуснат на промоция.

Сред по-евтините са сафрид за към 8 лв., на ниска цена толстолоб за към 5 лв. за кило.

Тази година черноморската риба е ъгъл, оплакват се търговците, само че въпреки всичко се намира паламуд, като цената му на пазара е към 14 лв., което го прави не изключително атрактивен за джоба на междинния българи.

Може да намерпите и бял амур за 11,60 лева

Снимки: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР