Ден преди да влязат в сила новите мерки срещу COVID-19

...
Ден преди да влязат в сила новите мерки срещу COVID-19
Коментари Харесай

150 града във Франция на протест срещу COVID мерките

Ден преди да влязат в действие новите ограничения против COVID-19 във Франция, над 150 града през днешния ден ще стачкуват против тях. Бунтът им е част от общонационалния ден на митинги против новите ограничения на управляващите против разпространяването на Ковид-19, съобщи радио " Франс енфо ", представено от Дир.бг.

Недоволството е ориентирано към законопроекта, признат предходната седмица от Народното събрание и утвърден с дребни промени от Конституционният съвет на 5 август, който планува наложително имунизиране на медицинските служащи и разширение на потреблението на здравни пропуски, напомня ТАСС.

Здравният пропуск удостоверява, че притежателят му е имунизиран, преболедувал е вируса или има негативен тест.

Това е към този момент четвъртият за лятото ден на всеобщи митинги във Франция против стягането на ограниченията. Демонстрациите, извършени на 31 юли събраха 204 000 души, а съгласно службите на министерството на вътрешните работи се чака в днешните акции да се включат най-малко 150-200 000 участници.

Най-мащабни демонстрации, наред с Париж, се чакат в Тулон, Лион, Монпелие и Марсилия.

На митингите обаче съществено могат да попречат метеорологичните условия, защото в цялата страна за през днешния ден се чакат стихии и дъждове. Лошото време съгласно прогнозите ще обхване цялата територия на страна, като се изключи остров Корсика и дребна част от югоизточните райони.

Новите правила би трябвало да влязат в действие в понеделник, 9 август.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР