Ден осми от началото на руската инвазия в Украйна. Тази

...
Ден осми от началото на руската инвазия в Украйна. Тази
Коментари Харесай

Херсон вече е изцяло под руски контрол

Ден осми от началото на съветската инвазия в Украйна. Тази нощ кметът на Херсон заяви, че градът към този момент е напълно под съветски надзор.

По улиците патрулират съветски военни, завладяна е и постройката на градския съвет. Това е първият по-голям град, минал под ръководството на Москва.

Продължават ударите и против столицата Киев, както и против Харков, Мариупол и други градове.

Вчера бяха обявени спорни данни за броя на починалите от двете страни. А съгласно Организация на обединените нации, бежанците, потърсили избавление от войната в Украйна, към този момент са над 1 млн. души.

Тази нощ украинският президент Володимир Зеленски насочи своето следващо послание към нацията.

Ние сме народ, който единствено за седмица съумя да провали проектите на врага. Планове, изготвяни с години. Лукави, изпълнени с ненавист към нашата страна и нашия народ. Въпреки че те са десетки пъти повече от нас, към този момент стартират да губят храброст. Все повече окупатори се връщат назад в Русия. Искрено се удивлявам на смелите жители на Украйна, които не разрешават на техните танкове да минават. На хората, които блокират пътищата и се изправят очи в очи с врага. Това е рисково, само че доста самоуверено.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР