Ден на отворените врати във филиала на НИМХ във Варна

...
Ден на отворените врати във филиала на НИМХ във Варна
Коментари Харесай

Ден на отворените врати в НИМХ - Варна

Ден на отворените порти във филиала на Национален институт по метеорология и хидрология във Варна ще се организира на през днешния ден, 23 март, напомня Moreto.net.

Събитието се провежда във връзка интернационалните дни на хидролога и метеоролога.

Филиалът на Национален институт по метеорология и хидрология във Варна се намира в Морската градина - (местност Свети Никола, №10).

Между 9.00 и 15.00 часа можете да се запознаете с активността на метеоролозите на Национален институт по метеорология и хидрология в морската столица.

През 2023 година се навършват 150 години от основаването на Международната метеорологична организация и това е мотив нейният правоприемник Световната метеорологична организация да моли за начинания в целия свят, които да насочат вниманието върху развиването на метеорологията през годините.

Във фокуса на юбилейното отразяване, което е планувано за през цялата година, ще бъдат достиженията от предишното, достигнатият прогрес и капацитетът, заложен в бъдещето. Затова и мотото на Световния ден на метеорологията (23 март) тази година е: „ Бъдещето на времето, климата и водата през поколенията “.

За отбелязване на професионалните празници Национален институт по метеорология и хидрология, дружно със своите филиали във Варна, Кюстендил, Плевен и Пловдив и хидрометеорологичните обсерватории в страната, провежда на 23 март ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ. Предвидени са разнородни тематични начинания.

В София Национален институт по метеорология и хидрология приготвя прожекция на филм в зала „ Акад. Спас Вацов “, посещаване на метеорологичния парк и доста други презентационни формати.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР