Ден на отворените врати ще събере днес на кораба на

...
Ден на отворените врати ще събере днес на кораба на
Коментари Харесай

Слънчево колело демонстрират на кораба Грийнпийс

Ден на отворените порти ще събере през днешния ден на кораба на Грийнпийс,който е на бургаската морска гара, почитателите на " зелената " екоорганизация. Всеки искащ ще може да прегледа плавателния съд и да взе участие в деянията, които са подготвили   уредниците.
   Най-масовата демонстрация се назовава международно къпане на кея. Най-любопитната е проява на велосипед, захранван от слънчеви панели. Необикновеното колело ще бъде показано от младежите Йордан Андреев и Любовслав Аначков от столичната гимназия " Джон Атанасов ". Цената му е два пъти по ниска от  електрическо колело, популяризират го младите изобретатели, който са го конструирали от остаряло колело.
На кораба ще има и сериозна полемика за нови енергийни решения като разработки за слънчевата сила, за водорода и за пасивните къщи, които ще презентират експерти от Българска академия на науките и от бизнеса.
  Културната стратегия четири включва четири представления на " Прахоляшка в Черното Кралство ", която  показва по какъв начин от въглищния прахуляк можем да минем към слънцето. 

  
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР