Ден на европейските автори с първо издание у нас. В

...
Ден на европейските автори с първо издание у нас. В
Коментари Харесай

Български училища се включиха в акция за четене на любими книги

Ден на европейските създатели с първо издание у нас. В над 1000 учебни заведения в цяла Европа създатели и възпитаници четоха фрагменти от обичани европейски книги. България е измежду 3-те най-активни страни в Европейския съюз. В столичното 32-ро учебно заведение бяха писателят Георги Бърдаров, който е измежду най-четените създатели на художествена литература у нас, и еврокомисарят Мария Габриел, по чиято самодейност се отбелязва денят.

Интригуващи, провокативни, само че и сериозни въпроси от учениците. И отговори, които вълнуват, въодушевяват и крият в себе си послания. Георги Бърдаров написа от 1987 година, първият му текст обаче става прочут през 2013 година 26 години, в които не се отхвърля, въпреки никой да не му обръща внимание.

" Аз доста мощно имам вяра в тях и откривам доста положителни черти в днешното младо потомство и една отрицателна линия, че са доста нетърпеливи, те желаят всичко на момента и в този момент и в случай че не стане - край. Затова желаех да им кажа - 26 години съм чакал, правилно, в други времена, само че би трябвало да имаш самообладание, с цел да постигнеш триумфите ", съобщи Георги Бърдаров.

А триумфът идва, когато вярваш в себе си, твърди създателят.

" Много постоянно зациклям и е доста мъчно, когато зациклиш и нямаш ентусиазъм и когато не знаеш по какъв начин да продължиш. Мотивира ме това, че аз имам куза и тази идея ме води постоянно напред ", добави Георги Бърдаров.

" Радвам се, че младежите търсят този контакт и полемика с създателя, тъй като няма различен, който по-добре да може да приказва за книга, с изключение на оня, който я е написал, а написвайки я, той е измъчен ", сподели Мария Габриел.

А посланията след срещи като днешната ще отекват дълго. Поне до идващия ден на европейските създатели.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР