Ден 45 на войната в Украйна накратко: - Открити са

...
Ден 45 на войната в Украйна накратко: - Открити са
Коментари Харесай

Ден 45: Нови цивилни жертви и изнасилени малолетни в Украйна


Ден 45 на войната в Украйна в резюме:

- Открити са 132-ма разстреляни цивилни украинци в село на 50 км от Киев

- Малолетни са били изнасилвани в Буча от съветските бойци

- Някои съветски бойни елементи към този момент са изтощени

- Европейски Съюз възвръща дипломатическото си посланичество в Киев

- Европейски Съюз наложи наказания против шефове на огромни съветски медии, в това число ТАСС

Над 130 цивилни са убити в село Макаров, край Киев

Кметът на село Макаров в покрайнините на украинската столица Киев, заяви, че там са открити убити 132 цивилни, съобщи ДПА.

Повечето мъртви са открити в общи гробове, сподели кметът Вадим Токар по украинската телевизия. Той упрекна за убийствата съветски бойци, които до неотдавна са окупирали няколко селища в региона. Тази информация не е доказана от самостоятелен източник, показва ДПА.

Около 40 на 100 от селото е унищожено, сподели кметът Токар. Той заяви и че локалните хора нямат електричество и газ. Макаров е на 50 километра западно от Киев.

Украинският президент Зеленски съобщи, че ракетният удар по железопътна гара в Източна Украйна е следващото съветско военно закононарушение

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че службите за сигурност на страната му са прихванали връзки на съветски военни, които съставляват доказателство, че са били осъществени военни закононарушения, съобщи Асошиейтед прес.

" Има бойци, обсъждащи с родителите си какво са откраднали и кого са отвлекли. Има записи на военнопленници, които си признават, че са умъртвили хора ", сподели Зеленски в фрагмент от изявление за предаването " 60 минути " по американската телевизия Си Би Ес, излъчен през вчерашния ден. " В пандиза има водачи, които са имали карти с цивилни цели за бомбардиране. Също по този начин се организират следствия въз основа на останките на убитите ", добави той.

Зеленски съобщи, че " всеки, който е взел решение, който е издал заповед, който е извършил заповед ", е отговорен за осъществяването на военно закононарушение. На въпрос дали счита, че съветският президент Владимир Путин носи отговорност, той отговори: " Вярвам, че той е един от тях ".

Малолетни са били изнасилени от съветски бойци в Буча, съобщи украинският омбудсман

Руски бойци са изнасилили малолетни в Буча, съобщи комисарят по човешките права към украинския парламент Людмила Денисова, представена от ДПА.

Момиче на възраст 14 години от града покрай столицата Киев е бременно, откакто било изнасилено от петима мъже, написа Денисова в собствен пост във " Facebook ". По нейна информация 11-годишно момче от Буча също е било изнасилено, а майка му била принудена да гледа.

ДПА отбелязва, че не е съумяла да удостовери тази информация от самостоятелни източници.

Денисова прикани Организация на обединените нации да проверява тези и други изказвания за военни закононарушения.

Началникът на военната администрация в Кривой Рог Олександър Вилкул също заяви за изнасилени украински цивилни. Той загатна за 16-годишно бременно момиче и 78-годишна жена в Херсонска област.

Председателят на управителния съвет на съветска металургична компания прикани за следствие на събитията в Буча

Председателят на управителния съвет на съветската металургична компания " Русал " прикани за следствие на събитията в киевското предградие Буча, където украински чиновници настояват, че съветски военни са избивали цивилни, съобщи Асошиейтед прес.

Бернард Зоненфелд, самостоятелен шеф без изпълнителни функционалности, не назова кой е виновен и даже не загатна непосредствено, че в Буча е имало убийства. Украински сили и публицисти откриха десетки тела по улиците и в всеобщи гробове след отдръпването на съветските войски, отбелязва Ройтерс.

" Ние имаме вяра, че това закононарушение би трябвало да бъде подробно разследвано ", сподели Зоненфелд в свое изказване от тази седмица. " Ние поддържаме обективно и независимо следствие на това закононарушение и призоваваме за сурови санкции за причинителите ".

Изявлението на му се откроява, защото съветски компании като цяло пазят безмълвие за войната на фона на строгото угнетяване на опозицията от страна на съветските управляващи и медийната поддръжка за наричаната от Кремъл " специфична военна интервенция ". Зоненфелд сподели, че компанията е " заинтригувана да бъде комплициран завършек на спора в тази европейска страна колкото се може по-скоро " и че известията от Буча са били шокиращи.

Някои съветски бойни елементи са изтощени, съобщи чиновник от Съединени американски щати

Висш чиновник в областта на защитата от Съединени американски щати съобщи, че по оценки на Пентагона някои от съветските бойни елементи, отстъпили от региона на Киев през последните дни, са потърпевши толкоз тежко в боевете, че тяхната боеспособност е под въпрос, съобщи Асошиейтед прес.

Служителят сподели, че бойните елементи са били " на процедура унищожени " и в тях има дребен брой боеспособни бойци и оръжия. Говорилият при изискване за анонимност чиновник не уточни какъв брой военни подразделения са понесли толкоз обилни вреди. По негови думи някои бойни елементи, отдръпнали се от региона на Киев, стартират да се придвижват към съветските градове Белгород и Валюки, с цел да се преоборудват и да попълнят запасите си, след което най-вероятно ще бъдат ситуирани в района на Донбас в Украйна. Съединени американски щати са открили, че хиляди съветски военни са се включили към силите, ситуирани от Москва в и към украинския град Харков.

Служителят добави, че по оценки на Съединени американски щати Русия е изгубила от 15% до 20% от военните сили, които беше струпала по границата с Украйна преди началото на нашествието.

Европейски Съюз заяви, че ще възвърне дипломатическото си наличие в Киев

Европейски Съюз ще върне дипломатическото си посланичество в украинската столица Киев, откакто краткотрайно го беше преместил в Полша заради съветската инвазия, съобщи Ройтерс.

Дипломатическата работа на Европейски Съюз заяви, че Мати Маасикас, началникът на делегацията на Европейски Съюз в Украйна, е посетил страната през вчерашния ден дружно с висши чиновници от Европейски Съюз и ще остане в Киев, с цел да възобнови работата на европейското посланичество и да реши дали изискванията са подобаващи за връщане на чиновниците.

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел съобщи, че този ход ще усъвършенства взаимоотношението на съюза с украинското държавно управление и ще помогне да бъдат подкрепени жителите на Украйна.

Европейски Съюз наложи наказания против ръководителите на огромни съветски медии, измежду които ТАСС

Европейският съюз наложи наказания против ръководителите на огромни съветски медии, съобщи ТАСС.

Списъкът, оповестен в Официалния вестник на Европейски Съюз, включва генералните шефове на Общоруската държавна телевизионна и радиопредавателна компания (ВГТРК) Олег Добродеев и на държавната осведомителна организация ТАСС Сергей Михайлов, както и основния редактор на вестник " Московский комсомолец " Павел Гусев.

Наложени са също наказания против генералния шеф на телевизионния канал " Санкт Петербург " Александър Малкевич и Игор Коротченко, основния редактор на списание " Национална защита ".

Наказателните ограничения включват заледяване на евентуалните активи в Европейски Съюз и възбрана за влизане в страните от съюза.

Собственици на коли в Германия няма да могат да употребяват буквата " Z " в регистрационните си номера

Някои притежатели на коли в Германия към този момент няма да могат да употребяват буквата " Z " в регистрационните си номера, съобщи ДПА. Това се дължи на съветската инвазия в Украйна, прецизира организацията.

Регистрационните номера в Германия постоянно стартират с една до три букви, указващи района, в който е регистриран автомобилът. След това притежателите, които имат предпочитание и заплатят такса за това, имат право да изберат останалите букви и числа. Но колите в района на град Херфорд в западната част на страната, към този момент няма да могат бъдат регистрирани с табели, на които буквата " Z " стои независимо. Говорител от органите, отговарящи за регистрацията на коли през вчерашния ден заяви пред ДПА, че решението е било взето поради честата приложимост на буквата като знак за поддръжка на съветската инвазия в Украйна. Властите прецизираха, че тя въпреки всичко ще може да се употребява, когато е част от поредност от букви.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР