Ден 29 от Коледните пости. Вчера вечерта премина в приготвяне

...
Ден 29 от Коледните пости. Вчера вечерта премина в приготвяне
Коментари Харесай

Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 29

Ден 29 от Коледните пости. Вчера вечерта мина в подготвяне на сурвакница за детето. Опуках царевица в тенджера, след това Марти за първи път низа с игла. Помогна да създадем гевречетата. Таткото се включи при захващането на кръговете от дряна.





За вечеря имаше останал от аления фасул, а също и сварени броколи. И аз, и Марти обичаме да ги хапваме просто по този начин. Даже без сол.

У дома постоянно подготвям броколи, тъй като са добър източник на витамини от групата В (В1, В2, B3, B6), вит. С, вит. К, бета-каротин, фолиева киселина, калций, желязо, магнезий, калий и цинк. Но евентуално най-ценната съставна част в броколите е сулфорафанът. Това вещество, от една страна, предотвратява появяването на рак на стомаха (като убива Хеликобактер пилори, която го причинява) и рак на кожата (като обезврежда нездравословното влияние на ултравиолетовоте лъчи), а въпреки това - понижава растежа на към този момент зародилите се туморни кафези при доста от останалите типове рак. С това си деяние сулфорафанът е най-мощното антиканцерогенно вещество, познато на науката до този миг.

Като споделих " броколи " - ето тази, завършена да носи коледно въодушевление, също доста обичаме вкъщи.



Скоро ще съберем най-успешните ни разядки и дипове на настрана място. Те са постни, здравословни и бързи, тъй че ще бъде забавно за.

За офиса на моето момче за ден 29 съм подготвила:

Сандвич с паста от маслини, айсберг салатка и чери домати.



Пастата от маслини е доста комфортна за постите. Освен на филийка, може да си мариновате зеленчуци с нея. Добър източник на желязо, мед, витамин Е. Спомага намаляването на тежестта, работи като антихистамин, т.е понижава алергиите, има противовъзпалителни свойства за организма.

Надявам се да ви е потребно и да ви въодушеви за вашите менюта за Коледни пости.
Ще се веселя да споделите този пост, с цел да доближи до повече хора.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР