Ден 18 от Коледните пости. Ехе, почти сме ги преполовили!

...
Ден 18 от Коледните пости. Ехе, почти сме ги преполовили!
Коментари Харесай

Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 18

Ден 18 от Коледните пости. Ехе, съвсем сме ги преполовили! Все още се чудя по какъв начин моето момче реши да пости, само че съм безпределно удовлетворена, освен тъй като му оказва помощ за очистването и положителното положение на организма, само че тъй като яде (благодаря ти, Вселено!) всичко, което подготвя.

От години се случва вкъщи да подготвям редом разнообразни ястия, само че ястията, които той назовава " от тези твоите ", пробва по една лъжичка и толкоз. И въпреки всичко дръзвам да настоявам, че за тези 16 години дружно, храненето му се промени към доста по-добро. Ето, киноата постоянно съм си я хапвала единствено аз, само че през вчерашния ден вечерта самоуверено подготвих и за двама ни.



" - Иии, какво ядем?
- Киноа, храната на античните инки - споделям аз, смеейки се.
- Аха, те по тази причина ли са измрели? - Прихвам да се дръзвам, само че след това намусвам устни. - Добре де, майтапя се! Много е вкусно, в действителност!
- Вкусно като, к'во да те върша, да не те обидя или ВКУСНО?!
- ВКУСНО, направи отново и различен път! "

Благодаря ти, Вселено:)), че чу думите ми от преди месец и половина, когато Креми, майка от нашата детска градина, ме заприказва по тематиката: " Еее, у вас Све несъмнено е доста удовлетворен с тези ястия, които виждам да споделяш! ", а аз й отговорих, че той рядко яде от тях. Но всеки има собствен избор, свободен, може неговият един ден да се промени. И това се случи.

е доста приятна композиция, която не изисква никакви старания. Докато патладжана се изпече, киноата и просото са подготвени, а по-късно ни трябват единствено 10 минутки да запечем. Можете да не употребявате просо, а единствено киноа в тази рецепта. Аз подходих страхливо, тъй като не знаех дали ще се одобри единствено киноа, само че идващия път няма да се възнамерявам.

Просото съдържа магнезий, фосфор, фибри, въпреки че, в България към днешна дата повече се приема като храна за птички, народът ни епохи наред се е изхранвал с просеник (в който пък има и огромно присъединяване царевичното брашно) – твърд самун, който не бухва, само че засища и мъчно плесенясва.

Вижте малко по малко по какъв начин да приготвите тази лесна рецепта за.

За офиса на моето момче за ден 18 съм подготвила:

Филийка с фъстъчено масло и сладко от дюли


За първи път пробвах фъстъченото масло на Белун. Това е една добричка компания, която за напълно малко време се разви с натурални и към този момент био артикули. Таханите им са доста хубави, само че като фъстъченото им масло не бях опитвала сходно. Много ми хареса.


Фъстъченото масло има над 50% масленост, за разлика от млечните артикули за мазане обаче, тук има доста повече протеин, фибри и въглехидрати. Фъстъченото масло отдава своята сила на тялото в отношение: 71% от мазнини, 15% от протеини и едвам 14% от въглехидрати.

Във фъстъченото масло има калий, който е превъзходен за здравето на сърцето, магнезий, разнообразни витамини, сред които в доста огромно количество B3(ниацин), който играе значима роля за разграждането на питателните субстанции, в метаболизма и синтеза на мазнини и въглехидрати. Готиното е, че даже и при готвене (ако използваме маслото за такива цели) ниацина не губи свойства. А той в действителност играе значима роля за нервната система, красивата кожа, положителния метаболизъм.

Сладкото от дюли е домашно приготвено. Сега им е сезон и.

Добавила съм и няколко оризови вафли и мандаринки.

Оризовите вафли са много засищаши, става да се хрупкат по този начин, а може и да си мажат всякакви сладка, тахани и пастети върху тях.

Надявам се да ви е потребно и да ви въодушеви за вашите менюта за Коледни пости. Ще се веселя да споделите този пост, с цел да доближи до повече хора.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР