Демонстрацията на едно тежко разделение, когато става въпрос за сигурността

...
Демонстрацията на едно тежко разделение, когато става въпрос за сигурността
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев: Демонстрацията на едно тежко разделение, когато става въпрос за сигурността на народа, е един акт на изключителна безотговорност

Демонстрацията на едно тежко разделяне, когато става въпрос за сигурността на народа, е един акт на изключителна безнаказаност. Така президентът Росен Плевнелиев (2012-2017 г.) разяснява в студиото на " Денят стартира с Георги Любенов " извършените срещи през седмицата в президентството и в Народното събрание за националната сигурност след ескалацията на напрежението в Близкия изток.

Плевнелиев разкритикува президентът Радев като уточни, че година и половина нарушава закона и не привиква КСНС, който законът го задължава да го свика един път на 3 месеца.

" Медиите изострят своето внимание през последните седмици, обществото си споделя: какво става? Държавният глава не съблюдава закона. Още един път по най-арогантният метод вместо да свика КСНС година и половина забавяне, в случай че ври и кипи към нас, по закономерен метод той прави тъкмо противоположното. Той не съблюдава още веднъж закона пред очите на хората. "

По думите на Плевнелиев, разделянето сред институциите " кани вълка в кошарата ". Даде образец с израелската държавност, която в годините е била доста тежко разграничена, бяха " обезглавени " службите и управлението на армията и като че ли " ние сме на път да създадем същото нещо в България ".

Изрази терзание и страдание, че в подобен миг нашето държавническо управление наподобява по този метод.

" Не може да има два КСНС, не може президентът да кани който си желае и който не желае поради неговото его или тъй като не му е комфортно, още веднъж нарушавайки Конституцията. И не може да се дублира съвет, който е толкоз значим за сигурността на жителите някъде в Народното събрание или на трето място. Министър-председателят има своя Съвет по национална сигурност и е задължен да го привиква на месечна база, в случай че би трябвало и на седмична база тогава, когато е мъчно и тежко. "

Според него българските служби за сигурност са политизирани и се нуждаят от промяна.

За вота на съмнение към кабинета „ Денков-Габриел " той разяснява: „ Президентът русофил и популист Румен Радев дружно с трите русофилски и популистки партии в българския парламент - Българска социалистическа партия, „ Възраждане " и Има Такъв Народ, ще създадат всичко допустимо да бутнат това държавно управление, каквото и да е то, с цел да спрат България от по-нататъшна фаза на интеграция в Европа ", съобщи той.

Движение за права и свободи е европейска демократична партия и постоянно е стояла зад европейското бъдеще на България, счита Росен Плевнелиев. „ България през днешния ден стои добре, прави още веднъж промени и се придвижва към една нова фаза на интеграция в Европа ", означи той.

България би трябвало да застане на страната на народа на Израел и да осъди остро терористичния акт на „ Хамас ", безапелационен бе той.

Най-голям интерес от спора в района на Близкия изток са Русия и Иран, уточни той. „ Поради простата причина, че цената на петрола оттук насетне за дълго време още веднъж ще бъде висока, от което ние доста ще страдаме ", изясни Росен Плевнелиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР