Демонстрацията беше водена от адвокат, който доскоро беше близък до

...
Демонстрацията беше водена от адвокат, който доскоро беше близък до
Коментари Харесай

Адвокат поведе десетки хиляди на нов протест срещу правителството на Орбан

Демонстрацията беше водена от юрист, който до неотдавна беше непосредствен до администрацията на Орбан, само че по-късно сътвори политическо придвижване, ориентирано против унгарския министър председател, прибавя Българска телеграфна агенция.

Протестиращите минаха в шествие до Народното събрание в извънредно топлото пролетно време, а някои от тях скандираха: " Не се опасяваме! " и " Орбан, оставка! ".

Много стачкуващи бяха облечени в националните цветове: алено, бяло и зелено, или носеха националното знаме. Партията на Орбан употребява използва тези знаци като свои, лични, през миналите две десетилетия, показва Ройтерс.

Протестът беше воден от 43-годишният Петер Мадяр, който беше женен за някогашната министърка на правораздаването в държавното управление на Орбан, Юдит Варга, и който евентуално възнамерява да сътвори лична партия.

Мадяр доби необятна известност през февруари, откакто направи шокиращи разкрития за вътрешните каузи на държавното управление.

Той упрекна началничката на канцеларията на Орбан Антал Роган в управление на централизирана пропагандна машина.

Освен това Мадяр разгласява запис на диалог с някогашната си брачна половинка, в който Варга разказва в детайли опит на старши асистент на Роган да се намеси при положение на рушвет. Прокуратурата в този момент изследва тези изказвания.

Разследването идва в политически сензитивно време за Орбан преди изборите за европейски парламент през юни и следва абсурда по обвинявания прикриване на полови похищения в държавен дом за деца, поради който през февруари бяха отстранени двама негови основни политически съдружници - някогашната президентка Каталин Новак и Варга.

Според данните на организацията за изследване на публичното мнение " Медиан " от средата на март, 68% от гласоподавателите са чували за излизането на Мадяр на политическата сцена, а 13% от тях споделят, че има възможност да поддържат негова партия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР