Демонстрация на симпатизанти на ГЕРБ в Пловдив заради полицейските акции,

...
Демонстрация на симпатизанти на ГЕРБ в Пловдив заради полицейските акции,
Коментари Харесай

Демонстрация на симпатизанти на ГЕРБ в Пловдив, от Кюстендил и Шумен обвиниха властта в полицейски произвол и репресии

Демонстрация на симпатизанти на ГЕРБ в Пловдив поради полицейските акции, съобщи Народоосвободителна въстаническа армия.

Хората се събраха пред регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи поради, по думите им, полицейската принуда от последните няколко дни.

Малко по-рано две организации на ГЕРБ - в Кюстендил и Шумен, въстанаха против претърсвания на техни членове по съмнения за нарушавания на изборния развой и упрекват за това президента Румен Радев и вътрешния министър Бойко Рашков. Двамата са упрекнати в репресии и полицейски произвол.

Областното управление на ГЕРБ-Кюстендил показва своето надълбоко отвращение от полицейския произвол и репресии, осъществявани по разпореждане на Румен Радев и Бойко Рашков по отношение на наши членове и симпатизанти на територията на цялата област, се споделя в позиция на партията.

Според регионалното управление следващ ден, под претекст на някакъв фиктивен сигнал, познавач отрядите на Рашков всяват боязън и смут в десетки нищо неподозиращи мирни жители, като правят обиски, изземване, приканване в полицейските ръководства. В " най-мекия " вид на акцията " Респект " хората биват принуждавани да подписват сигнален протокол за безучастие в изборна търговия. Независимо от обстоятелството, че няма нито едно доказателство в поддръжка на " измисления им сигнал " - терорът продължава, възмущават се от ГЕРБ.

Сред десетките претърсени и преобърнати като след грабеж къщи са и тези на уважаваните наши членове от Дупница Атанас Василев, Георги Пачев и Калин Георгиев, като последният, който е строителен бизнесмен, даже е арестуван за 24 часа поради длъжностен бележник, в който е изготвял графика на чиновниците си. Склонявани са жители да лъжесвидетелстват в интерес на обвиняването, че са били вербувани от набедените за причинители да продадат гласа си. За наслада тази самодейност не е срещнала поддръжката на вербуваните. Налагани са 72-часови домашни арести без прокурор, съд и присъда и без какъвто и да е документ, се споделя още в позицията.

Всичко това се случвало в страна членка на Европейски Съюз през 2021 година, а многочислените обиски и разпити не установявали каквото и да е отклоняване от законовите правила.

Изпитваме почитание към органите на реда и знаем, че са въвлечени в сходни недостойни прояви на принуда от други хора. Под управлението на Бойко Рашков имиджът на институцията, граден с години, рухна за дни.

Остро осъждаме държанието на служебното държавно управление, изживяващо се в ролята на избирателен щаб на анти-ГЕРБ обединението, което с методите на " националния съд " се пробва да и даде служебна победа, допълват от кюстендилската организация.

Уважаеми членове и симпатизанти на ГЕРБ в Област Кюстендил,

както на всички, по този начин и на изборите в неделя на 11 юли, ние ще бъдем освен фактическите, само че и моралните спечелили, тъй като имаме шампионски тим и тъй като истината и резултатите са на наша страна. Нека покажем, че не сме се уплашили и да потвърдим, че закононарушение е освен пазаруването и продаването на гласове, само че и опитите за операция, принуда и въздействие върху вота, каквито несъмнено следим сега, приключва позицията.

Остро неодобрение показва и ГЕРБ-Шумен.

Ние от ГЕРБ-Шумен остро осъждаме дейностите на вътрешния министър Бойко Рашков, който като началник на предизборния щаб на кандидат-президента Румен Радев, става все по-арогантен и безпардонен в опитите си да подсигурява победа на съперниците на ГЕРБ. Какво се случва с необятно прокламирания девиз за почтеност и честност, до момента в който Рашков употребява полицейските чиновници за напън върху една единствена партия и ги въвлича в своите операции.

На разпити в Шумен са привиквани претенденти за депутати от коалиция ГЕРБ-СДС, общински съветници от Политическа партия ГЕРБ, техните съпруги и майки. Както нормално - като съображение за респектиращите акции се показват получени неизвестно от кого сигнали за платен избор. Специализираната полицейска интервенция по заповед на Бойко Рашков е в ход в ОДМВР-Шумен, само че единствено против членовете на ГЕРБ, застрашавайки сигурността и спокойствието в смесените райони.

От ГЕРБ-Шумен се питаме какво още можем да чакаме от силовака Бойко Рашков и началника му Румен Радев в оставащите дни до изборите. Случилото се до този миг както на територията на област Шумен, по този начин и цялата страна - ни кара да считаме, че задачата на анти-ГЕРБ акцията не е и в никакъв случай не е била пресичането на порочни практики или гарантиране на правдивост, а деформиране на публичното мнение в навечерието на изборите, се споделя в позицията на шуменската организация.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР