Демонстрации, игри и ателиета ще бъдат акцентите в Европейска нощ

...
Демонстрации, игри и ателиета ще бъдат акцентите в Европейска нощ
Коментари Харесай

Демонстрации, игри и ателиета ще има в Европейската нощ на учените

Демонстрации, игри и ателиета ще бъдат акцентите в Европейска нощ на учените 2018. Това беше оповестено oт уредниците на събитието, което ще се състои в над 10 града в страната.

Европейската нощ на учените ще се състои на 28 септември, тя е главно събитие в плана K-TRIO 3 финансиран по стратегия "Хоризонт 2020 ". Проектът е с дълготрайност две години, като през 2019 година акцентът в него ще бъде - Изследователите в мрежовото общество.

Основни сътрудници в плана са СУ "Св. Климент Охридски ", Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, Българска академия на науките, Медицински университет - Варна, Нов български университет, Тракийския университет и Русенския университет. Друг главен сътрудник на плана е план "Университети за Наука, Информатика и Технологии в ен-обществото (УНИТе) ".

Целта на плана е да осведоми необятната публика за достиженията на българските учени и просвета. Той е ориентиран към възпитаници, студенти, родители, преподавали в учебните заведения и необятна общност.

Нощ на учените е събитие, което всяка година се организира по едно и също време в към 300 града в цяла Европа и по света. У нас то ще стартира публично от 18.00 в централното предверие на Ректората на Софийския университет. Събитията в университета ще стартират още следобяд на 28 септември с ателие на младите гении "По динозавърските стъпки ". Освен това ще има кабинети по любознание, дискусионни клубове и други събития от роботика до история.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР