Демокрация и свобода не може да се защитават и отстояват

...
Демокрация и свобода не може да се защитават и отстояват
Коментари Харесай

ГЕРБ за ветото на президента: Демокрация не се защитава с политическо лицемерие

" Демокрация и независимост не може да се пазят и отстояват с политическо двуличие и с разнообразни позиции за външна и вътрешна приложимост ". Така от ГЕРБ реагираха на позицията на президента Румен Радев, който по-рано през днешния ден разгласи, че постанова несъгласие върху Споразумението, с което България дава безплатно на Украйна бронирана транспортна техника. В претекстовете към ветото е маркирано, че народните представители не са били задоволително осведомени с съответните параметри на дарението, което ги слага в неспособност обективно да преценяват дали предоставяната техника е с отпаднала нужда.

Ето какво показват още в позицията си ГЕРБ:

" Като член на НАТО и Европейски Съюз България следва позицията на демократичния свят. А болшинството в Народното събрание има ясна и поредна евроатоалнтическа политика в поддръжка на правото на Украйна да пази своите жители и територии.

Очевадно е, че за следващ път президентът Румен Радев показва несъответстваща позиция за държавен глава на страна от Европейски Съюз и НАТО.

Суверенитет и непоклатимост не се реализират с разграничени институции и разнообразни позиции по геостратегическите тематики ".                                                                                                         
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР