Демократизирането на информацията разклати демократичните устои на много места по

...
Демократизирането на информацията разклати демократичните устои на много места по
Коментари Харесай

Светослав Иванов: Живеем във виртуални балони, няма кой да излезе на улицата

" Демократизирането на информацията разклати демократичните устои на доста места по света. Който има повече пари и е по-силен в мрежата, има по-голяма социална власт. Така объркахме границите сред действителната и виртуалната визия за живота и политиката. Обединяваме се, само че единствено виртуално. Всеки стартира да възприема себе си като съдник, без да си дава сметка, че това убива общата посока на обществата ни и ги трансформира в разграничени общности от единици. И ето ви още един абсурд – животът ни наподобява все по-несправедлив, само че ние сме все по-мълчаливи и затворени във виртуалните си балони. Пасивни съдници. Вместо на открито и на глас, показваме несъгласието си вътре и посредством текст. А по улиците е безшумно, спокойно… ". Това съобщи журналистът от бТВ Светослав Иванов в изявление за Actualno.com, което може да прочетете тук.
Иванов, който е един от най-добре осведомените с споровете в Близкия изток публицисти, разяснява и войната в Сирия по този начин:
" Войната е източник на пари за толкоз доста държавни управления. В Сирия ежедневно се случват доста по-страшни неща от лимитираните военни удари на Съединени американски щати, Англия и Франция. С тази разлика, че след последната лимитирана намеса, цената на петрола скочи до 5-годишен връх. Повтаря се сюжетът с иракската война от 2003-а, която вдигаше до небето цените на петрола и най-вече Европа плащаше цената. Европа заплаща цената и в този случай и то на два фронта – бежански и стопански. А в действителност, кой е употребявал химическо оръжие в Сирия, към момента въобще не е ясно. Отново опираме до тъжната констатация, че обстоятелствата имат все по-малко значение. Американците мълчат, британците също. Към днешна дата следим тотална война, в която всеки е против всеки с оръжие, купено отвред. Това е проекция на Третата международна война, която се води на територията на една единствена страна – Сирия. И това няма да свърши скоро, даже престанаха да броят жертвите ".
Според Иванов българското общество е способно да прави взаимни отстъпки и демонстрира много огромна толерантност към корупцията, до момента в който не пристигна миг, в който някой не му бръкне в джоба на чисто битово равнище. " Все още високите сметки за ток са доста по-опасни от всяко политическо непочтеност и властта добре знае това. Това е тъжно, тъй като корупцията ни излиза доста по-скъпо в дълготраен проект ", твърди още журналистът от бТВ.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР