Демократите най-накрая успяха да се доберат до някаква власт в

...
Демократите най-накрая успяха да се доберат до някаква власт в
Коментари Харесай

Междинните избори в САЩ: какво означават резултатите за Тръмп?

Демократите най-сетне съумяха да се доберат до някаква власт в държавното управление на Съединени американски щати, написа Би Би Си в разбор на резултатите от междинните избори в Съединени американски щати. Вотът бе първият огромен електорален тест за Доналд Тръмп след влизането му в Белия дом. 

През последните две години американският Конгрес бе другарски надъхан към Тръмп - в множеството случаи Конгресът поддържаше думите и делата му, почиташе политическите му цели и беше уважителен в надзорната си роля, обобщава създателят.

След два месеца обаче, когато Демократите поемат контрола над долната камара, ще настъпят избрани промени.

Камарата на представителите, която гласоподава строга миграционна политика, отмени Обамакеър и оряза бюджета на обществените стратегии, до момента в който беше в републикански ръце (въпреки че доста от тези промени бяха прокарани в Сената), в този момент ще стартира да предлага повече прогресивни хрумвания.

Сега е ред на Демократите да следят как усилията им пропадат в Сената, само че все пак най-накрая ще имат платформа да покажат какво биха създали с целия Конгрес в ръцете си - и, може би, президентството през 2020, прибавя Би Би Си.

По-притеснителното за Тръмп обаче е, че Демократите най-сетне могат да създадат нещо по отношение на рецензиите си към администрацията му. 

Разузнавателната комисия на камарата, която организира следствие по обвиняванията за съветска интервенция в президентските избори през 2016, ще бъде следена от острия критик на Тръмп Адам Шиф, който се е зарекъл, че ще прегледа обширно финансите на президента.

Вероятно е и данъчните заявления на Тръмп - Светия Граал за най-върлите му противници - скоро да бъдат публично обявени.

Други членове на администрацията също е допустимо да станат обект на остра рецензия. Министърът на вътрешните работи, Раян Зинке, може пръв да попадне в полезрението на Демократите, откакто имаше обвинявания, отправени към него, че е подхванал дейности в държавната си роля, които са облагодетелствали бизнес ползите му.

Тук идва опцията и за импийчмънт. 

Обикновено болшинство в долната камара е всичко, от което Демократите имат потребност, за да започнат развой по импийчмънт.

Досега водещите представители на Демократическата партия в Конгреса не са се фокусирали върху това като опция. Ако обаче специфичният прокурор Робърт Мюлер съобщи отчета си върху обвиняванията за съглашателство сред съветските управляващи и акцията на Тръмп идните дни (седмици или месеци) и той съдържа изобличаваща информация, това може да се промени.

Въпреки всичко това обаче, има и положителни вести за Републиканците - те съумяха да усилят болшинството си в Сената, като това им дава опцията да прокарат номинациите за още съдии на федерално равнище. Тръмп към този момент е назначил 84 съдии, включително и двама във Върховния съд. Демократите ще прекарат идващите две години, надявайки се, че четиримата им съдии ще останат в положително здравословно положение.

При това състояние ще е и по-лесно за Републиканците да утвърждават нови назначения по висшите етажи на администрацията, които щяха да бъдат забавени или отказани, в случай че Демократите бяха поели контрола над горната камара.

Вероятно заради тази причина Тръмп пое самодейността да освободи основния прокурор Джеф Сешънс - в този момент ще е много по-лесно за президента да назначи мечтан от него претендент. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР