Демократичните български граждани искат промяна и изразяват това по много

...
Демократичните български граждани искат промяна и изразяват това по много
Коментари Харесай

Цветанов пред ФАКТИ: Корупцията е в големите инфраструктурни проекти

Демократичните български жители желаят смяна и показват това по доста безапелационен метод. Това, което е като разлика от последните няколко години - виждаме ужасно доста младежи, образовани хора, безапелационни, че нямат да създадат отстъпка от настояванията си. Това сподели в студиото на ФАКТИ ръководителят на Евроатлантическия център за сигурност Цветан Цветанов.

" Действително няма обществени претенции в този митинг. Излезли са хора, които имат непоносимост към корупцията. Институциите демонстрират некадърност да се оправят с този проблем. Част от желаните конституционни промени могат да се извършат и с Обикновено Народно Събрание (ОНС), само че за Велико Народно заседание (ВНС) считам, че сега страната не е подготвена. Ако влезем в хипотезата за Велико народно събрание това значи 400 народни представители, само че когато нямаш план на Конституция, това съвсем прави задачата невъзможна. Аз считам, че тук би трябвало да се концентрира повече внимание върху политически платформи и управнически стратегии, които да получат публичната поддръжка. Днес е нужна експертиза, знаещите и можещите, образованите да бъдат в решаването и реализирането на сходни секторни политики. Затова и в моя план ще можем да изградим този потенциал, който към този момент създава съответните политики, желаеме явен небосвод за един повсеместен управнически мандат ", сподели Цветанов.

" Смятам, че сега няма да бъде толкоз допустимо да се направи смяна на изборната система в подобен къс период от време, тъй като сега настояванията са за предварителни избори, в случай че влезем в тази догадка, няма по какъв начин Народното събрание да одобри нужното законодателство. Това ще отвори тематики за спор, които не могат да бъдат решени в толкоз малко време ", изясни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР