Демократична България започна инициатива за местен референдум срещу инсталацията за

...
Демократична България започна инициатива за местен референдум срещу инсталацията за
Коментари Харесай

Опозицията в София поиска референдум за горенето на боклук

" Демократична България " стартира самодейност за локален референдум против инсталацията за изгаряне на отпадък, която ГЕРБ държи да прави в Топлоелектрическа централа " София " макар че София е един от най-замърсените градове в Европа.

" Представете си още над 12 тона фини прахови частици годишно. Представете си крематориум за отпадък в центъра на София и камиони, които кръстосват града, с цел да го зареждат. Представете си по какъв начин внасяме и горим отпадък и от други страни, с цел да излезе, вероятно, сметката на инсинератора. Представете си по какъв начин даваме още пари на към този момент задлъжнялата с над 900 милиона “Топлофикация София ”, пишат от групата на обединението в СОС. Тя е от 12 души, а с цел да се прегледа предлагането, са нужни подписите на една пета от съветниците, т.е. 13 души. Затова обединението е изпратила персонални писма на останалите общински съветници с апел да се причислят към самодейността.

" Имаме задоволително доказателства, че инсинераторът, който Столична община желае да построи, ще утежни още повече положението на въздуха в столицата. Столичният кмет отхвърля да разкрие разбора на разноските и изгодите, както и друга документи за плана. Дори откакто Върховният административен съд отсъди, че обществото има право на тази информация и би трябвало да я получи ", разгласи Методи Лалов. ДБ са сезирали и Европейската капиталова банка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР