Демократична България скочи срещу проекта на ГЕРБ за строеж на

...
Демократична България скочи срещу проекта на ГЕРБ за строеж на
Коментари Харесай

ДБ скочи срещу изграждането на завод за изгаряне на отпадъци в центъра на София

Демократична България скочи против плана на ГЕРБ за градеж на цех за изгаряне на боклуци в центъра на София, оповестяват от пресцентъра на партията. От Демократична България показват, че това е нездравословен и непотребен план.

Общинският консултант Бойко Димитров съобщи, че има доказателство за неуспеха на това неразбирателство, гневно защитавано от ГЕРБ-СДС.  Мегапроектът на ГЕРБ се провали, откакто публичната поръчка за създаване на инсинератора беше прекъсната. " Топлофикация София " разгласява решение за преустановяване на процедурата.

Според Демократична България процедурата дава опция за обжалване на решението на " Топлофикация ", само че това ще забави още процеса и ще значи 100% загуба на европейското финансиране. Партията акцентира, че неналичието на финансиране значи също завършек на изгарянето на отпадък на 2 км от центъра на София.

Още през 2018 година " Демократична България " инициира подписка за локален референдум, която бе пренебрегната от тогавашния общински съвет. След това Общинските съветници на Демократична България предложиха различен референдум, в който жителите да решат дали желаят да горят боклуците си и след това да ги дишат. Предложението обаче още веднъж бе отхвърлено.

Още при възлагането на публичната поръчка през 2021 година " Демократична България " уточни, че тя е обречена заради неточности в нея. От партията са безапелационни, че упорството на ГЕРБ-СДС да пазят този провален план е довело до 6 пропилени години за града ни и загуба на голям финансов запас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР