Демократична България ще издигне на плажа на Росенец пилон с

...
Демократична България ще издигне на плажа на Росенец пилон с
Коментари Харесай

Христо Иванов: На Росенец издигаме пилон с българския флаг

Демократична България ще издигне на плажа на Росенец стълб с българския байрак, откакто Върховният административен съд дефинира, че линията би трябвало неотложно да бъде вписана в кадастралната карта като плаж, а не като земеделска земя. Това разгласи съпредседателят на обединяването Христо Иванов във видео, излъчено онлайн от Росенец.

Той напомни акцията на Росенец от 7 юли, когато дружно с Ивайло Мирчев и общинския консултант от Бургас Димитър Найденов акостираха на плажа, а офицер на НСО поруга флага, който тримата се пробваха да слагат. Последва правосъдна сага - за вписването на плажа, за срутване на противозаконни постройки, за обезпечаване на достъп до плажа, която продължава.

" Това, което виждате тук, е една империя от неистини и послушание на българските институции. Ние сме тук, тъй като мястото е емблематично за целия модел, по който страната мачка едни и обслужва други - мачка нас и вас и обслужва Доган и неговите другари в задкулисието. Това е емблема за това по какъв начин България може да стартира да се връща назад към действителността и елементарният принцип е един закон за всички ", съобщи през днешния ден Христо Иванов.

" Въпросът е кой държи българския суверенитет - дали народът посредством своите институции, или мафията, чийто почетен ръководител се споделя Ахмед Доган. Защото българският трикольор не е просто парче плат, той е признака на нашия суверенитет и на нашата държавност. Именно по тази причина е толкоз значимо да можем да сложим българския байрак там, където той беше осквернен. Това ще бъде символна победа над задкулисието ", сподели още Иванов.

Общинският консултант Димитър Найденов, който е втори в листата с претендентите за депутати на Демократична България в Бургас, съобщи, че след определението на съда обединяването ще продължи натиска над институциите. " Още в понеделник ще пожелаваме от кадастъра да нанесе този плаж на картата ", ангажира се той. " Битката за улицата и за достъпа до плажа минава през самия плаж. След като той бъде нанесен на картата, по закон до него следва да бъде обезпечен достъп посредством улица ", сподели още Найденов. Той напомни освен борбата за връщането на частната улица, която води до сарая на Доган назад като общинска, само че и дейностите против противозаконните постройки, измежду които и част от марината.

" Това място разказа по най-хубавия метод превзетата страна и всичко, за което се борим. Стигаме до тази марина, на която могат да завидят всички. Още през лятото българската прокуратура я разгласи за противозаконна и чакаме в този момент Бойко Борисов, до момента в който обикаля с джипката, да мине, подготвени сме да му предоставим фадрома, и да я събори ", съобщи лидерът на листата на Демократична България в Бургас Ивайло Мирчев.

" Реалността е, че Доган си е построил едно нелегално яхтено пристанище с неизвестно какви пари, а българската страна необятно си е затворила очите, с цел да му разреши да си направи този кеф. Ей това му е кефлийското на Доган ", заключи Христо Иванов.

Той напомни, че пристанището се оказа записано като аграрен парцел институции настояват, че е издигнато през 80-те години на 20 век. Посочи обаче, че съществуват сателитни фотоси и публицисти от уеб страницата " Биволъ " са документирали по какъв начин стрежът на марината се разраства.

" Ние няма да се откажем от тази борба. Не просто сме пристигнали тук с една лодка, а сме провели дълга институционална борба. Тепърва ще издигнем тук стълб с българското знаме и чакаме подпомагане от институциите,така че да е ясно, че никой не може да унижава нашия трибагреник. Да върнем закона - един за всички, и да върнем българския байрак - един над всички. Това е и огромният възрожденски блян, който нашите предшественици са ни завещали - идеала за една свободна, законова, европейска България. Затова се борим ", съобщи Христо Иванов.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР