„Демократична България“ остава без регистрирана листа с кандидат-депутати в Стара

...
„Демократична България“ остава без регистрирана листа с кандидат-депутати в Стара
Коментари Харесай

ЦИК остави Демократична България без листа за изборите в Стара Загора

„ Демократична България “ остава без записана листа с кандидат-депутати в Стара Загора, откакто ЦИК удостовери решението на Районната изборна комисия в Стара Загора по проблема.

От ”Демократична България” са показали документи без ръчни подписи, а единствено със сигнатури на електронен автограф. В изборния кодекс не е посочено потреблението на електронен автограф, аргументираха отхвърли си РИК-Стара Загора.

От обединяването внесоха тъжба против постановения отвод за регистрация. На днешното съвещание на ЦИК докладчикът по проблема Камелия Стоянова дефинира като резонни дадените от Районната комисия инструкции в хода на процедурата по регистрация на листата с претенденти.

Стоянова акцентира, че в жалбата, подадена от лидера на листата на обединяването Атанас Славов, не се оспорва фактът, че забележките са поправени едвам след края на периода, който изтече в 17ч. на 12 октомври.

„ Считам, че решението на РИК-Стара Загора е вярно “, съобщи в ревюто си Камелия Стоянова.

В хода на полемиката Цветозар Томов оспори претекстовете, с които районната изборна комисия е отхвърлила регистрацията. При извършеното гласоподаване болшинството в ЦИК поддържа решението, с което се отхвърля регистрацията на кандидатската листа на „ Демократична България “ в старозагорски изборен регион.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР