“Демократична България не отказва на БСП разговор за кабинет с

...
“Демократична България не отказва на БСП разговор за кабинет с
Коментари Харесай

ДБ няма да участва на срещата за кабинет, но не отказват разговори с БСП

“Демократична България ” не отхвърля на Българска социалистическа партия диалог за кабинет с третия мандат, само че ще вземат участие единствено в двустранна среща. Това стана ясно от думите на ръководителя на групата на Демократична България в Народното събрание Христо Иванов. Той съобщи, че не вижда причина групата да взе участие в лидерска среща за съставянето на кабинет.

“Не отхвърляме диалог с Българска социалистическа партия за третия мандат. Но в случай че търсят нашата поддръжка, бихме им предложили да се проведат срещи в двустранен формат. На този стадий не виждаме изискване да се включим в лидерска среща ”, сподели Иванов пред публицисти в Народното събрание. Според него предстоят избори и идната лидерска среща няма късмет да създаде работещо държавно управление.

“Просто диалози, с цел да покажем, че си приказваме преди да отидем на избори, тъй като действителността е това, не виждам какво ще донесе. Ние сме предложили такова нещо, само че когато беше времето и имаше късмет да се създаде работеща формула. Не отхвърляме диалози. Ако някой търси нашата поддръжка, ние сме подготвени и обществено, и при закрити врата да проведем двустранни диалози ”, сподели Иванов.

Той напомни още политическите цели на “Демократична България ” – стопанска система на растежа с овладяна инфлация, влизане в еврозоната следващата година, сигурност, дружно с евроатлантическите съдружници и правосъдната промяна, осигуряваща виновна прокуратура. Като акцентира, че по множеството от тези цели Демократична България има значими разлики с Българска социалистическа партия.

Иванов сподели още, че следва националните органи на партиите в обединението ще решат дали да има обединяване с “Продължаваме смяната ” на последващи избори.

“Ще водим диалози, само че е значимо да запазим идентичността и идеологиите си. Особено нашата, тъй като имаме сериозната роля да представляваме демократичната общественост през няколко поколения, би трябвало да запазим физиономията си ”, сподели Иванов.

От “Възраждане ” към този момент оповестиха, че в среща на водачите за сформиране на кабинет, а водачът на ГЕРБ съобщи, че ще се причисли на диалозите в петък.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР