Демократична България“ и Продължаваме промяната“ обмислят какво да е името

...
Демократична България“ и Продължаваме промяната“ обмислят какво да е името
Коментари Харесай

ПП и ДБ мислят ново име за коалицията, Никола Минчев вижда в нея и Правосъдие за всеки - Политика

„ Демократична България “ и „ Продължаваме промяната “ обмислят какво да е името на бъдещата им предизборна коалиция. Ще има едно име, основано особено за обединението, а в скоби може да бъдат допълнени обособените партии - заяви зам.-председателят на Народното събрание Никола Минчев от Политическа партия пред БНР.

Той увери, че подреждането на общите листи няма да се окаже препъникамък. Минчев удостовери, че ще бъде в тях и сподели, че не би било трагично, в случай че не е на избираемо място.

От Политическа партия нямат терзания за преференциите по време на вота. Ако някой претендент е съумял да притегли сериозен преференциален избор, значи той е доста разпознаваемо лице и това е положително за цялата листа, счита Никола Минчев.

Текат и първи диалози за структурата на обединението.

В нея като евентуални сътрудници Минчев вижда всички организации и субекти, които се смятат за продемократични, прореформаторски и проевропейски настроени и които имат за цел да извадят България от " този коловоз " и страната да поеме по своя по-модерен път на икономическо развиване и нулева приемливост към корупцията.

Като образец за такава организация той уточни " Правосъдие за всеки ".

" Спаси София " споделиха, че няма да вземат участие на парламентарни избори, само че поддръжка от тяхна страна за локалните избори би била добре пристигнала, сподели още депутатът.

По въпроса дали обединението да се образува преди или след изборите, народен представител сподели, че съгласно него предизборната би била по-устойчива.

Предишния път не се явихме дружно с Демократична България, тъй като имаше чувството, че поотделно можем да спечелим повече електорат, изясни Никола Минчев.

" Този път ние се целим във взимането на първия мандат и налагането на нашия дневен ред в политическата конюнктура ".

Надали 49-ото Народно събрание ще даде коренна разлика, само че и дребните нюанси са значими, изрече мнението си той. Когато стартира рулетката с мандатите, за нас е значимо да вземем първи мандат, безапелационен бе Минчев.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР