“Демократична България е готова да поеме отговорността да излъчи кабинет,

...
“Демократична България е готова да поеме отговорността да излъчи кабинет,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Демократична България ще излъчи технически кабинет, който да реши 5 национални задачи

“Демократична България " е подготвена да поеме отговорността да излъчи кабинет, който може да реши пет национални задания. Той ще бъде механически и няма да позволи политическите разделения, а ще извади пред скоби националния интерес. Това разгласи в утринния блок на bTV съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, оповестиха от пресцентъра на партията.

Иванов акцентира, че петте национални задания на практика приключват архитектурата на фантазията за европейска България: влизането в Шенген и в Еврозоната, осъществяването на правосъдната промяна, осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност и модернизацията на армията. И предизвести, че в случай че отидем на избори, слагаме под подозрение решаването на тези задания, изключително участието в Еврозоната.

“Ние можем да изиграем ролята на моста. Не приказваме за коалиране, коалиция значи взаимно ръководство. Различията няма да ги преодолеем, няма да се харесаме един различен, ще покажем дали можем да ги оставим в скоби, а пред скоби да извадим тези огромни национални задания ", сподели Христо Иванов.

Той разгласи готовността на Демократична България да застане в средата на това полесражение, каквото е българската политика и където всеки замеря другия с какво ли не и да заеме ролята на медиатора. По думите му, ориста на медиатора е, в случай че не успее, всички да кажат - ти не съумя, в случай че успее - всички да кажат - ние успяхме. “Няма да търсим поддръжка от никого, това не е единодушие за състав на кабинет и за взаимно ръководство, приказваме от името на императива да има държавно управление за реализиране на националните задания ", безапелационен е Иванов. Но подсети, че първо би трябвало да стане ясно на кого президентът ще даде мандата.

Иванов съобщи във връзка номинацията му от Бойко Борисов да е министър председател, че това е политическа конспирация, тъй като водачът на ГЕРБ доста добре е знаел за от дълго време оповестената позиция на Демократична България за държавно управление без политически водачи. Според него тази реакция е по формулата за “отстрелване " на политик от друга партия. И е израз на уплахата на ГЕРБ, че няма да отидем на избори, каквито те желаят, и че най-накрая ще би трябвало да отговорят ясно с “да " или “не " на въпроса за конституционната промяна на прокуратурата. “Без конституционна промяна на прокуратурата няма да има наше ръководство. Става дума за рестартиране на ръководството на прокуратурата, а не за някаква мимикрия.

Показали сме своята съвестност да водим разговор, само че да не разрешаваме компромис с значимите задания ", безапелационен е съпредседателят на Демократична България.

Той разказа техническото държавно управление с третия мандат като формирано от хора, на които може да се има политическо доверие и които могат да свършат работата. “По-малкият въпрос е дали ще се намерят 121 души в Народното събрание в деня Х, по-важният е по какъв начин ще работи след това той в деня Y. Ако не можем да създадем

това изпитание, напряко да кажем на гласоподавателите - ние сме несъстоятелни ", сподели Иванов от името на парламентарно показаните обединения.

Лидерът на парламентарната група на Демократична България акцентира още, че моделът на политическа декларация с управнически цели, която предложи “Продължаваме смяната " при втория мандат, е задоволителен инструмент по този начин да се подходи и с третия. Той разгласи готовността на групировката си да води градивен диалог и с Българска социалистическа партия, в случай че тя получи третия мандат, само че още веднъж акцентира, че не може да има оттегляне от основни приоритети
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР