“Демократи за силна България” излезе с позиция по повод очертаващия

...
“Демократи за силна България” излезе с позиция по повод очертаващия
Коментари Харесай

ДСБ: Очертава се провал на председателството

“Демократи за мощна България” излезе с позиция във връзка очертаващия се, съгласно тях, неуспех на българското държавно управление за приемането на България в Шенгенското пространство и Еврозоната (ERM-2).

Ето целия текст на позицията:

Десет години след приемането на България в Европейски Съюз, страната ни продължава да е отвън едни от най-важните системи за сигурност на съюза, каквито са Шенгенското пространство и чакалня на Еврозоната (ERM-2). За този интервал от време влизането на България в тези две системи се трансформира в приоритет на нацията. Преговорите за това би следвало да са съществена, консенсусна национална задача по време на българското Председателство на Съвета на Европейски Съюз, тъй като интеграцията в Шенген и Еврозоната може да даде на българските жители дълготрайна непоклатимост, сигурност и вероятност за приходи и богатство, съответни на междинните в Европа.

Освен това българското държавно управление би трябвало да подхваща дейности и за присъединение на България към Европейския банков съюз. Този въпрос беше предпочитан след банкрута на КТБ и в следствие отпадна от фокуса на ръководещите.
Участието в Банковия съюз би донесло повече сигурност и външен надзор върху банковата система.

Макар и държавното управление да показва старания на външнополитическа интензивност по тези въпроси, то не съумява да заблуди западните ни сътрудници за покровителстването над личната му корупция и олигархични зависимости.

Оставането ни в сегашната политическа и икономическа изолираност е главен риск за националната ни сигурност. Изоставането от ядрото на “Европа на доста скорости” ще трансформира България в европейска външна страна, застрашена от въздействие на страни отвън Европейски Съюз и от корупция, авторитаризъм, беднотия и геополитическа неустойчивост, присъщи за района на Западните Балкани.

Причината за това е явна и посочена от едни от най-влиятелните страни в съюза, а точно – “високи равнища на корупция и проведена престъпност в страната”. В началото на Председателството, българското държавно управление получи мощни отрицателни знаци от съществени европейски съдружници. Авторитетни медии от тези страни с подигравка перифразираха девиза на българското председателство като – “Корупцията прави силата”.

Не единствено казусът с следствия кмет на община Септември, у който са открити секретни отчети на ДАНС, е индикативен за отхвърли на държавното управление да реформира бранш “Сигурност” и да покрие стандартите на Шенген и Еврозоната. Тези стандарти изискват засилен разследващ продан и праволинеен надзор върху финансовите интервенции. Очевидно е, че секретна информация на службите за сигурност, която попада в един кмет, прекомерно евентуално е и да става притежание на избрани кръгове от проведената престъпност. Но най-притеснителното за сътрудниците ни от Европейски Съюз е заплахата, сензитивна информация от особена значимост, обменяна сред нашите и техните служби да изтече към непознати, враждебно настроени разследващи централи, чрез българските корупционни канали.

Ние, от Демократи за мощна България, подхождаме с огромна угриженост към очертаващия се неуспех по тези главните цели пред нацията ни. Видно е, че министър председателят Борисов, който персонално управлява активността на специфичните служби и носи цялата отговорност за тях, е подвластен от подмолни ползи, заради което няма политическата воля да предприеме радикални дейности за реформиране и подсилване на бранш “Сигурност”, за постигане на нужните стандарти за приемането ни в Шенген и Еврозоната.

Неизпълнението на тази най-важна задача съставлява заплаха за пълноправното участие на България в Европейски Съюз и поражда евроскептицизъм у българските жители. За подобен безвъзвратен неуспех реализирането на политическата отговорност би трябвало да бъде само посредством отстраняването на Борисов и неговото държавно управление от власт.

Позицията е направена взаимно от НР на ДСБ и специалисти от Нова Република.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР