Делян Пеевски прекарва по-голямата част от работното си време в

...
Делян Пеевски прекарва по-голямата част от работното си време в
Коментари Харесай

Пеевски не живее в България според данни от полетите му

Делян Пеевски прекарва по-голямата част от работното си време в Дубай, сочат данните от полетите му за последните 3 години, оповестени от " Биволъ ". Вчера Върховният административен съд даде ход на делото по тъжба на Гражданско придвижване " БОЕЦ " за определяне дали депутатът действително живее в България, както повелява Изборният кодекс от претендентите за Европарламента, какъвто е и той. От данните за броя на полетите му и интервалите, прекарвани в чужбина през 2018 година, излиза, че той действително не живее в страната. Ясно е, че Пеевски лети най-вече в работните дни на Народно събрание, където въобще не се явява на работа, само че отсъствията му са оправдани по уважителни аргументи, получава заплата, има и защита от НСО.

Пеевски попада с два паспорта в полетните листи на самолетна компания Emirates Airlines - интернационален и дипломатически, с номера 382 843774 и 383 862880. Често обаче се записва за един и същи полет и с двата си паспорта. Друга тайна процедура е да резервира полети в един и същи ден до разнообразни летища или в няколко следващи дни. Така не се схваща кой полет е употребявал и дали въобще е летял. Пеевски лети най-вече през Виена, по-рядко от Милано, Цюрих и Лондон. Според данните през 2018 година депутатът няма противоположни полети от Дубай с Emirates, което не изключва да е употребил друга компания.

В жалбата си до ЦИК преди седмица " БОЕЦ " уточни, че последните 6 месеца Пеевски не е участвал на нито едно пленарно съвещание на 44-то Народно събрание. Сдружението изиска ЦИК да извърши служебна инспекция, като изиска информация от Министерство на вътрешните работи и НСО какъв брой време е обитавал в страната. Ако се окаже, че той не е живял съгласно законовите условия през последните 6 месеца в България или страна членка на Европейски Съюз, неговата регистрация като кандидат-евродепутат от листата на Движение за права и свободи следва да бъде заличена, настоя " БОЕЦ ". От ЦИК дадоха отговор бързо, че с кандидатурата на Пеевски всичко е наред, тъй като имал адресна регистрация в България.

Депутатът от Движение за права и свободи не се яви през вчерашния ден на делото във Върховен административен съд, където бе свикан като заинтригувана страна по жалбата на " БОЕЦ " против отхвърли на ЦИК да ревизира дава отговор ли на условието за уседналост. Не се яви и упълномощеният от Пеевски юрист, само че е подадено мнение от негово име, че поддържа позицията на ЦИК. Днес се чака Върховен административен съд да излезе с решение дали депутатът дава отговор на условията на член 351, алинея 1 от ИК, оповестиха от " БОЕЦ ".

" Пеевски си отиде. Пеевски напуща страната ", съобщи преди години министър председателят Бойко Борисов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР