Делото за убийството на Андреа Руменова от село Галиче е

...
Делото за убийството на Андреа Руменова от село Галиче е
Коментари Харесай

Жалба от убиеца на красивата Андреа отложи делото

Делото за убийството на Андреа Руменова от село Галиче е отсрочено заради тъжба на подсъдимия Аксел Олеков против процедурата, по която ще се организира правосъдното разследване, оповестиха от Съдебната палата във Враца.
Още по тематиката
Първото съвещание на правосъдния състав по делото бе планувано преди месеци за през днешния ден от 9.30 часа, само че отсрочено след внасяне на жалбата на подсъдимия от неговата отбрана в Софийския апелативен съд. С жалбата, импортирана в апелативния съд на 11 септември, се нападна отводът на Врачанския областен съд правосъдното разследване да се организира по съкратена процедура при разглеждането на делото всъщност.

Отсрочването на делото изненада близки и другари на убитата Андреа, които се събраха през днешния ден пред Съдебната палата във Враца на безмълвен митинг. С митинга си те желаят да подрепят роднините на убитото момиче и упорстват за най-тежкото наказване за килъра - пожизнен затвор. Братът на Андреа - Румен Руменов, показа, че е освен сюрпризиран, само че и отчаян от случилото се. Той се усеща обезпокоен, че съдът може да реши, че правата на подсъдимия са нарушени, което още повече да понижи бъдещата му присъда за осъщественото. Румен сподели, че никаква присъда няма да върне сестра му, само че въпреки всичко би трябвало да има правдивост и за жертвите.

Подсъдимият Аксел Олеков е изправен пред съда с обвинявания по четири текста от Наказателния кодекс, като най-тежкото е за съзнателно ликвидиране по изключително нечовечен и непосилен за жертвата метод. Убийството на Андреа бе осъществено на 11 януари, когато малолетният Аксел се вмъква в къщата, където тя живее, пребива я, изнасилва я, а по-късно я убива. Той открадва парите, които намира в портмонето на момичето, и се пробва да прикрие осъщественото закононарушение.

Сега подсъдимият желае делото против него да бъде гледано по съкратена правосъдна процедура, като се допуска, че това ще понижи присъдата. Заради непълнолетието на Аксел при осъществяване на тежкото закононарушение, той може да получи оптимално до 18 години " отнемане от независимост ". Врачанският съд отхвърли кратко правосъдно произвеждане, защото става дума за съзнателно ликвидиране. Именно това решение се апелира пред Софийския апелативен съд. След изговаряне по жалбата следва ново насрочване на делото.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР