Делото за стрелбата в ресторант 4you навлезе в решителната си

...
Делото за стрелбата в ресторант 4you навлезе в решителната си
Коментари Харесай

Кърваво ВИДЕО показва касапницата във 4you, жертва или агресор е Очите

Делото за стрелбата в ресторант 4you навлезе в решителната си фаза. След повече от 3 години трансформиралият се в правосъдна сага развой е към своя край, написа flagman.bg.

Днес делото за Организирана незаконна група (ОПГ) с водач Божидар Кузманов-Кравата продължи с доста забавно съвещание, на което бяха изгледани видеозаписи от камери пред 4you.

Кадрите посочваха по какъв начин Димитър Желязков-Очите с две огромни групи от хора влиза в цялостното с гости заведение и единствено секунди по-късно настъпва същинска блъсканица.

БЛИЦ напомня, че на 8-ми юни 2016 година, към 20:45 ч., несебърският необут беше тежко ранен, а гардът му Александър Алексиев-Водолаза – погубен при екшъна в ресторанта, който се намира на пъпа на Слънчев бряг.

Малко по-късно обвинявания за ОПГ получиха Божо Кравата и още 9 души. Единствено двама от тях – Тодор Славов и Георги Иванчев към момента се намират зад решетките, защото са с най-тежки обвинявания – за съзнателно ликвидиране на Сашо Водолаза и опит за ликвидиране на Митьо Очите.

Показаните фрагменти бяха от входа на дискотека Айсберг, която се намира тъкмо против 4 you, като самото видео обгръща времевия интервал от 20:30 до 21:00 ч. на съдбовния 8-ми юни.

Другият видеозапис е от камерите на близкия хотел „ Джули “, на който по-ясно се виждат Митьо Очите и част от най-близкото му обграждане на път към 4 you.


За към 15 минути на фрагментите царува цялостна идилия – обикалят туристи, някои бутат детски колички. Секунди след 20:46 ч. се вижда по какъв начин група от мускулести мъже влиза в ресторанта.

След искане от страна на отбраната съдът преброи две огромни групи от хора – първата от 12-14 души и втората – с към петнайсетина мъже.

Според юристите на обвинените имало и трета група, която остава пред ресторанта. Около минута след влизането на първата група от заведението на тичешком стартират да излизат хора.

„ Веднага влезнаха и айде! 32 индивида, несъмнено държат рози “ , сподели шеговито Божидар Кузманов.

Секунди откакто част от гости се изнасят с бърза крачка от заведението, на фрагментите се виждат и влезлите малко по-рано мъже. Истинска дискусия в залата провокира дали те носят оръжия в ръцете си. Това мъчно можеше да се разграничи поради неприятното качество на видеозаписите.

„ Вижда се по какъв начин бягат с чанти. Разпознавам двама от хората на фрагментите. Велислав, не му знам семейството (б. р. – Велислав Попов), излиза с чантичка в ръцете. Другият е Калоян Колев. И двамата даваха показания тук “, сподели Божо Кравата.

Защитата разграничи и по какъв начин до момента в който се изнася на тичешком от ресторанта, наедрял мъж оставя нещо в паркирано начело такси. На фрагментите се виждат общо три жълти коли, а зад тях е Поршето на Божидар Кузманов.



Такситата изчезват няколко минути след паниката, още преди идването на полицията. На фрагментите не се вижда жълтият автомобил, с който част от очевидците по делото настояват, че са откарали Димитър Желязков.

Малко повече от минута след влизането на първата група мъже Георги Иванчев пък видя по какъв начин се стреля извън към заведението. Според отбраната това е Петър Иванов-Габъра, който към този момент бе разпитан по процеса. Той обаче твърди, че е стрелял с газов револвер, след което е подгонен от двама служители на реда.

Малко по-късно от вътрешната страна излиза доста висок и здрав мъж, който удря с дясната си ръка по предния похлупак на едно от такситата, намиращо се тъкмо пред входа на 4you, след което се връща назад в заведението.

В този миг юрист Цаков изиска от съда да откри, че това е Радослав Димитров, който не е въоръжен. Според обвиняването Димитров и Иванчев са излезли на тичешком незабавно след Митьо Очите и са стреляли по него в опит да го довършат.

Прокуратурата отвърна, че не се виждат ясно и двете ръце на въпросния мъж и не може с решителност да се твърди, че не носи оръжие. Малко по-рано обаче представителите на държавното обвиняване оповестиха, че влизащите огромни групи мъже не носят нищо.

Адвокат Росен Петров пък разграничи и Иванчев, който размахвал ръце и също не бил въоръжен. Той изскача от градината на ресторанта, ръкомаха и се прибира с Радослав Димитров. И двамата желаеха да създадат изявения пред съда, в които оповестиха, че на въпросните фрагменти са точно те.

Прави усещане, че към 10 минути след излизането на хората на тичешком от 4you там няма никаква полиция. През това време от мястото на престъплението се вижда по какъв начин влизат и излизат разнообразни хора.

Малко по-късно се появяват 3 полицейски патрула. Дори и при съществуването им във 4you влиза мъж с инвалидна количка, който секунди по-късно излиза и потегля в незнайна посока, като в този миг най-вероятно от ресторанта е изкаран раненият Никола Маринов-Магарето.

„ Запазва ли се мястото на престъплението? Вижда се по какъв начин гладко влизат и излизат хора “ , попита юрист Димо Гочев.

Защитникът на Митьо Очите Илиян Василев пък изясни, че видеозаписите са с неприятно качество и няма по какъв начин на тях да се разпознаят съответни лица. Според него не може и да се направи умозаключение, че посочените мъже са една и съща група.

Съдът разгласи, че няма по какъв начин да отговори изрично на въпросите на страните и назначи видео идентификационна техническа експертиза.

Божидар Кузманов изиска да даде пояснение пред съда по отношение на видеозаписите, само че в този миг юристът на Митьо Очите сътвори същински цирк и демонстративно напусна залата. Илиян Василев получи санкция от 150 лева за пренебрежение към съда, който обаче отсрочи делото поради напускането на юриста.

„ Тези записи са налични по делото още от първия ден. Защо съдът желае чак на третата година да им се създадат експертизи “ , попита подсъдимият Тодор Славов, за който има доказателства, че е стрелял с персоналния си револвер по Водолаза.

„ Твърдя, че едно от лицата е Димитър Желязков, който държи пура в ръка “ , съобщи в правосъдната зала юристът на Митьо Очите Илиян Василев.

Според юрист Цаков на видеото е и Калоян Колев, който даде показания, че не е бил в заведението. Колев е упрекнат като част от Организираната незаконна група с водач несебърския необут. Той твърди, че напълно инцидентно се оказал в региона по време на стрелбата.

„ Искам да се обърне внимание на първото лице дали държи нещо в лявата ръка и друго извънредно нещо в дясната “ , разгласи в залата юрист Иван Ангелов.

Съдът обаче отхвърли да се ангажира с безапелационна констатация и остави това на назначената техническа експертиза.

„ От видеозаписите е видно, че хората на Митьо Очите са Кошаревски очевидци. Те настояват, че са се срещнали пред заведението. Видя се, че работят дружно и те са Организирана незаконна група. Защо не са упрекнати? Аз не съм отишъл при Димитър Желязков. Седях добродушно на едно затънтено сепаре и се хранех. Не аз съм нападателят. Аз съм атакуван и ограбен “ , съобщи подсъдимият за опит за ликвидиране на Очите – Георги Иванчев.

Защитата изрично разгласи, че изгледаните през днешния ден видеозаписи изрично демонстрират навлизане на Димитър Желязков и хората му във 4 you.

„ Мисля, че през днешния ден видяхме по какъв начин наподобява обстановката в реалност. Факт е, че в едно спокойно и умерено заведение с добра известност нахлуват над 30 лица. И тези човеци нямат никаква друга цел, с изключение на да поддържат статуквото в Слънчев бряг. Това е очевидно нахлуване “ , сподели юрист Иван Ангелов.

Държавното обвиняване обаче не се съгласи. Според спецпрокурор Росица Славова фрагментите показвали само по какъв начин група хора влиза в ресторант 4you.

„ Те нямат нападателно държание. Вижда се по какъв начин жители вървят умерено към тях. В нито един от записите не се типа ситуацията във 4 you, с цел да се твърди, че има нахлуване “ , сподели държавният обвинител.

Тази теза предстоящо бе застъпена и от бранителя на фамилията на убития Александър Алексиев – Водолаза.

„ Виждат се лица, които вървят един след различен. Какво е станало вътре, не се вижда. Аз персонално не видях противоправно навлизане “ , съобщи юрист Петър Димитров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР