Делото за клевета на съпредседателя на “Продължаваме Промяната (ПП) Кирил

...
Делото за клевета на съпредседателя на “Продължаваме Промяната (ПП) Кирил
Коментари Харесай

Делото за клевета на Кирил Петков срещу Бойко Борисов продължава с техническа експертиза

Делото за клюка на съпредседателя на “Продължаваме Промяната ” (ПП) Кирил Петков против водача на ГЕРБ Бойко Борисов ще продължи на 20април.

Дотогава би трябвало да е подготвена, назначената през днешния ден от съда компютърно-техническа експертиза на файлове с видеозаписи, на които, по време на обществени събития, Борисов приказва за Петков. Двамата не участваха по време на съвещанието през днешния ден.

Делото в Софийския областен съд беше заведено от Кирил Петков по отношение на изявление на Борисов, че Петков и Асен Василев са взимали комисионни от контракти за доставка на природен газ. В предходното правосъдно съвещание бяха изслушани трима очевидци, измежду които депутатът от Политическа партия Венко Сабрутев и предходният ръководител на КЕВР Станислав Тодоров.

В правосъдната зала бяха прегледани елементи от видеозаписи от 2022 година, на които Бойко Борисов приказва за Петков и Василев по време на обществени събития. Записите бяха предоставени от отбраната на Кирил Петков, чийто юрист изиска от съда компютърна експертиза на файловете, за която се съгласиха и юристите на Борисов. От своя страна те желаеха да се ревизира достоверни ли са записите и следят ли се следи от манипулиране на наличието.

Пред медиите, преди съвещанието, юристът на Борисов - Менко Менков, разяснява, че следва да изиска по делото да разпитат някогашният зам.-министър на енергетиката Пламен Данаилов.

„ Ние твърдим, че господин Борисов не е направил закононарушение. Изявленията, за които господин Петков му търси отговорност, доста преди Борисов да ги изкаже, са казани от доста други хора в доста дълъг интервал от време “, уточни още Менков.

Той добави, че по тематиката с доставките на газ към този момент има формирано и следствие, като ще бъде поискано от съда да се употребяват в актуалното дело, част от събраните от проверяващите данни.

Във връзка с думите на Менков, юристът на Петков – Стоян Мадин, разяснява, че отсрещната страна по делото може да прави всевъзможни доказателствени претенции, само че от съда зависи дали ще ги одобри. По отношение на това, че Борисов е изказал теза, която преди този момент към този момент е била изказвана от други хора в общественото пространство, Мадин уточни, че „ това е тяхна линия на отбрана “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР