Делото за клевета, което съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков

...
Делото за клевета, което съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков
Коментари Харесай

Делото за клевета срещу Бойко Борисов продължава след вота - Темида

Делото за клюка, което съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков води против водача на ГЕРБ Бойко Борисов, ще продължи на 20 април - след предварителния парламентарен избор на 2 април.

На днешното съвещание, траяло по-малко от час, бяха показани три видеозаписа от изявления на Бойко Борисов, в които той твърди, че по времето на ръководството на четворната коалиция, откакто " Газпром " спря подаването на газ за България, страната е била ощетена с милиони посредством медиатори, заяви БНР.

Според водача на ГЕРБ от това са се облагодетелствали двамата съпредседатели на Политическа партия Кирил Петков и Асен Василев.

По искане на страните в процеса съдът назначи експертиза на записите, с цел да бъде открита тяхната достоверност.

Нито Петков, нито Борисов пристигнаха в Софийския областен съд.

за 500 000 лева Съдът обаче призна за възможни 10 000 лева На 9 януари Петков обясни, че искът е непълен за 10 000 лева, като в случай че завоюват делото, ще заведат втори - за остатъка до 500 000 лева

" Лъжите би трябвало да се опровергават, с цел да може българските жители да не изгубят вяра, че има политици, които в действителност се борят за идеята, не желаят да се обогатят и имат вяра, че корупцията е нещо неприятно ", разяснява тогава Кирил Петков.

" Не можаха да затворят устата на Бойко Борисов с арести, а се пробват с каузи ", разяснява през днешния ден юристът на някогашния министър председател Менко Менков. 

По думите му за тях е значима самата завръзка и претекстовете, които са послужили за образуването на делото.

" Борисов е изявил политическа и гражданката позиция да интерпретира неща, които преди него са били изложени в общественото пространство и за които има изобилни данни ", означи бранителят.

Менков добави, че отбраната е поискала отказ на ръководителя на правосъдния състав арбитър Веселина Няголова, тъй като за тях е станало ясно, че " Кирил Петков си е избрал бранителя (Стоян Мадин) едвам откакто е схванал кой е арбитър по делото, а не авансово, както е при Борисов ". Според юристите на Борисов Няголова и Мадин са били сътрудници в СРП и СРС и също така са били в " близки връзки ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР