Делото за железопътното произшествие в Хитрино продължава в Шуменския окръжен

...
Делото за железопътното произшествие в Хитрино продължава в Шуменския окръжен
Коментари Харесай

Делото Хитрино продължава с пледоарии на прокуратурата и адвоката на обвиняемите

Делото за железопътното произшествие в Хитрино продължава в Шуменския областен съд с защита на прокурор Маргарита Георгиева.

Припомняме, обвинени са машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков, и двамата от Русе, управлявали дерайлиралата в ранната заран на 10 декември 2016 година в региона на гара "Хитрино " влакова комбинация, пренасяща пропилен и пропан-бутан. По-рано на днешното правосъдно съвещание бяха огласени и приобщени материалите по делото, което стартира в края на предходното съвещание.

Представиха нова съдебно-техническа експертиза по делото за гърмежа в Хитрино

Адвокат Николай Димитров, който съставлява ползата на засегнатите от случая в Хитрино, сподели за Българска телеграфна агенция, че чака прокурор Маргарита Георгиева да пледира за оптималната присъда за подсъдимите, планувана в закона, каквато ще изиска и той, която по думите му е 20 години "лишаване от независимост ". Той ще направи това в пледоарията си, която е планувано да показа на идващото съвещание по делото - на 21 януари, когато се чакат пледоариите и на юристите на обвинените. За Димитров, а и съгласно пледоарията на прокуратурата, причина за железопътното произшествие е високата скорост с която се е движела влаковата комбинация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР