Делото за фалиралата 2013 г. Дупнишка популярна каса тръгва отново

...
Делото за фалиралата 2013 г. Дупнишка популярна каса тръгва отново
Коментари Харесай

Ужилените от Дупнишката популярна каса с нова надежда за справедливост

Делото за банкрутиралата 2013 година Дупнишка известна каса потегля още веднъж през март.

Окръжният съд в Кюстендил насрочи делото, известно като " Дупнишка известна каса ", за разглеждане по общия ред за 12 март. То стартира и стопира няколко пъти и е против фамилията Георги и Ивона Близнакови от Дупница, съобщи Blitz.bg.

Нанесените имуществени вреди на жители са в общ размер над 3,5 млн. лв., а невнесените данъчни отговорности са за над 135 хиляди лв..

Пострадали съгласно обвиняването са 226 души, които изгубиха парите си.

Подсъдима по много коментираното дело към този момент е единствено брачната половинка Ивона Близнакова - мъжът ѝ Георги се самоуби през лятото на 2019 година , като скочи от терасата на жилищен блок в Благоевград.

Съдът остави без почитание настояванията на отбраната на подсъдимата Ивона Близнакова за прекъсване на наказателното произвеждане, за преустановяване на правосъдното произвеждане и за връщане на обвинителния акт на прокуратурата за в допълнение следствие.

Определението в частта, в която съдът отхвърля преустановяване на правосъдното произвеждане и вземането на мярка за неотклонение на обвинената, предстои на обжалване и протестиране пред САС в 7-дневен период.

Нито магистрати, нито пострадали от банкрута на Дупнишката известна каса, чиито финален адрес беше в Пловдив, по тази причина обвиняването е повдигнато от Пловдивска Окръжна прокуратура, сe наемат да предвиждат по кое време това дело ще завърши.

Някои бяха внасяли суми от по 500-600 лева, само че имаше и такива, които изгоряха с по над 150 хиляди, изпратени им от близки на гурбет в чужбина. Те се поблазнили от лихвата, която била сред 14 и 18%.

Предвиденото наказване по обвиняванията, които са повдигнати на Близнакова, е отнемане от независимост до 15 години.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР