Делото срещу Илия Спасески, обвиняем за побоя срещу секретаря на

...
Делото срещу Илия Спасески, обвиняем за побоя срещу секретаря на
Коментари Харесай

Охранителни камери заснели побоя над Християн Пендиков

Делото против Илия Спасески, обвинен за побоя против секретаря на съдружие " Цар Борис Трети " в Охрид Християн Пендиков, ще продължи на 31 май.

На днешното първо съвещание по делото бяха показани доказателствата на обвиняването, измежду които и записът от охранителните камери, които са снимали случилото се на 19 януари вечерта пред ресторант в Охрид.

На тях се вижда по какъв начин сред паркирали коли двама младежи бият трети, който е в защитна позиция. Виждат се удари в главата и гърба, вижда се по какъв начин битият пада на земята и единият от двамата го рита в горната част на тялото. На записа се вижда и трети човек, който доближава и следи протичащото се, само че не взима присъединяване в побоя.

По думите на юриста на Спасески прокуратурата няма доказателства, че едното от лицата, които правят побоя, е Спасески и това би трябвало да бъде потвърдено. Самият Спасески съобщи, че схваща в какво е упрекнат, само че не се счита за отговорен.

Димитрия Цобоски, който е юрист на обвинения, уточни, че има разминаване в показанията на Пендиков, дадени в полицията след случилото се, и в изявлението, което Пендиков е дал на БТВ. Според юриста е вън от подозрение, че Пендиков е потърпевш, само че би трябвало да бъде разпитан. Според прочетените в правосъдната зала показания на Пендиков Спасески е влезнал в заведението, където Пендиков бил с приятелки, и го е блъснал по главата с думите: " Не те ли е позор да се пишеш българин? ". След като Пендиков излязъл от заведението, Спасески, с още две лица, го нападнали, като Спасески го е задържал, а едно от другите лица го е блъснало по главата с бокс. Пендиков свидетелства, че е чул женски глас, който споделя да го оставят, тъй като ще извика полиция, а Спасески дава отговор: " Не би трябвало за българин да викаш полиция, нито един да не остане! ", и побоят траял.

Спасески е упрекнат за това, че е предизвикал тежка телесна щета от ненавист, а задачата, която си слага отбраната, е да потвърди, че Спасески не е направил действието и не е възпитаван в ненавист, поради което прикани като очевидец бащата на Пендиков, който е взел участие в спасяването на българските туристи по време на случая с кораба " Илинден " в Охридското езеро, за което е получил премия от българското Министерство на вътрешните работи.

На идващото съвещание на съда ще бъдат разпитани движимостите лица и очевидците на случилото се.

Пендиков ще пристигна, когато здравословното му положение разреши, съобщи пред медиите след съвещанието юристът му Стефан Камишевски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР