Делото срещу Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите е изчезнало.

...
Делото срещу Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите е изчезнало.
Коментари Харесай

Делото срещу Митьо Очите изчезна безследно

Делото против Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите е изчезнало. Процесът не се гледа нито в София, нито в Бургас, където се смяташе, че е изместен, твърди вестник " България Днес ", базирайки се на инспекция в двете съдилища.
Процесът против Желязков и компания прави провал, след провал и не може да тръгне към този момент няколко години. Първо в спецсъда не се случва нищо, след това делото е разпределено в Софийският градски съд, само че на неверен арбитър, а най-после сякаш столичните магистрати го изпратиха в Окръжния съд в Бургас, само че се оказа, че там го няма.
Тук изниква въпросът къде отиде делото против Желязков.
Повече от година знаковото дело се гледа от арбитър Петя Крънчева от Софийския градски съд, а преди месеци мегапроцесът бе пренасочен към арбитър Лилия Георгиева, тъй като се оказа, че има сериозна неточност.
Именно на арбитър Георгиева се падна делото преди години, още когато съществуваше Специализираният углавен съд. По закон единствено тя можеше да продължи да гледа проблема, само че първоначално това бе сбъркано. Въпреки, че Темида поправи грешката и делото се върна в ръцете на арбитър Лидия Георгиева, спънките не стопираха до такава степен.
Всичко сякаш беше добре, до момента в който съдийката не си направи самоотвод. Тогава делото се падна на арбитър Иво Хинов, който от своя страна пък го е изпрати в Бургас. От Окръжния съд в Бургас настояват импровизирано, че процесът няма да се гледа там, само че не знаят къде.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР