Делото срещу четиримата български граничари в Турция, чието поредно заседание

...
Делото срещу четиримата български граничари в Турция, чието поредно заседание
Коментари Харесай

Отложиха за септември делото срещу граничарите ни в Турция

Делото против четиримата български граничари в Турция, чието следващо съвещание бе планувано за 9 часа през днешния ден, е отсрочено, оповестиха източници на 24 часа. Причината е, че документите по правосъдната поръчка, които България е изпратила, към момента не са пристигнали в Тежкия углавен съд в Кърклареле.

Става дума за решението на бургаския областен съд да не извършва правосъдна поръчка за чуване на подсъдимите българи, прецизираха осведомени.

На съвещанието през днешния ден въобще не е даван ход, само че турският юрист на българите е внесъл в съда тъжба, с която се желае преустановяване на делото. Тя обаче не е била прегледана и това най-вероятно ще стане на идващото съвещание, планувано за началото на септември, сподели пред наш кореспондент юрист Станко Кралев, който дружно с сътрудника си Росен Кожухаров съставляват четиримата подсъдими - Николай Костов и Живко Петков, настоящи чиновници на Гранична полиция и някогашните към този момент граничари Михаил Цонков и Николай Петков.

Както 24 часа писа по-рано през днешния ден, четиримата българи, които Турция съди за гибелта на рибар-браконер през 2008 година, се надяват делото да бъде прекъснато и сагата в действителност да завърши. Разследване на военна прокуратура у нас откри, че няма осъществено закононарушение, мнението им бе доказано през 2014 година и от съда в Страсбург. Роднини на починалия риболовец Ялчин Ерджан обаче заведоха дело против четиримата ни граничари в Тежкия углавен съд в Кърклареле.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР