Делото срещу бившия министър Николай Ненчев продължава с приемане на

...
Делото срещу бившия министър Николай Ненчев продължава с приемане на
Коментари Харесай

Делото срещу Ненчев продължава

Делото против някогашния министър Николай Ненчев продължава с приемане на експертизите, съобщи БНР.

Делото против Ненчев е за това, че до момента в който е бил боен министър в предходния кабинет на Бойко Борисов, макар настоящ контракт с компания "Ерсекамик ", която е имала ангажимент към ремонтите на самолетите МиГ-29, стартира договаряния с Полша, с което прокуратурата е пресметнала, че е нанесъл голяма вреда. Именно размерът на тази вреда се пресмята от експертизите, които се одобряват. Към тях обаче има забележки както от страна на прокуратурата, по този начин и от страна съда и отбраната.

Досега основно бяха разпитвани очевидци, тъй като с изключение на финансовата вреда за "Ерсекамик ", прокуратурата твърди, че е бил нанесен удар и на боеспособността на Българската войска поради понижения брой образователни и постоянни полети и това е основало заплаха и за летателната дарба на българските Военновъздушни сили. Това се потвърждава посредством експертизи, защото чиновници в Министерството на защитата удостоверяват какви са били часовете полети преди, по време и след ръководството на министерството на Николай Ненчев.

В съвещанията по делото се разясниха и поетите задължения на срещата на НАТО в Уелс и се обясняваше, че точно поради тях на процедура е бил заключен договорът с съветската "Ерсекамик " и са стартирани договаряния с полска компания. Според Ненчев и юриста му договорът с полската форма е доста преференциален. Адвокат Менко Менков оспори експертизата, която трябваше да бъде призната през днешния ден, и сложи под подозрение движимостите лица, които трябваше да решат това дело.

„ Абсолютно неуместно е да се заплащат хонорари на сходни лица, които настояват, че са движимости, а те да нямат специфичните познания, за които съдът желае да получи тяхното умозаключение. Това събитие наложи отбраната да държи приемането на част от експертизата, която са изготвили в днешното правосъдно съвещание, с цел да може на идващото да желаяме от съда други движимости лица, фактически способени, да отговорят умело на въпросите, а не да настояват безспорни безумия, които нямат никаква почва в нормативната уредба. Всички очевидци са разпитани до момента. Проблемът с правенето на експертизата е извънредно сериозен “, изясни юрист Менков.

Ненчев описа какво съгласно него се случва по това дело, кой го нападна и какъв брой неприятно е, че тази офанзива идва в подобен значим за НАТО миг.

"Подложен съм на смъртоносен напън във всяко едно отношение непрекъснати инспекции. Сега разбирам, че ДАНС са правили инспекция, без да бъда известен от Комисията за лишаване на нелегално добито имущество. Радвам се за това. Очаквам всеки миг да създадат и у дома обиск, с цел да видят, че всичко е наред ", съобщи Ненчев.

Прокуратурата към този момент пази безмълвие по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР