Делото срещу адвокатката Николета Руйкова, която бе хваната с кокаин

...
Делото срещу адвокатката Николета Руйкова, която бе хваната с кокаин
Коментари Харесай

Рестарт на делото срещу адвокатката Николета Руйкова, хваната с кокаин за 25 бона

Делото против адвокатката Николета Руйкова, която бе хваната с кокаин за 25 бона, стартира изначало. Припомняме, че тя се изправи пред съда още през декември на разпоредително съвещание, само че то протече при закрити врата, тъй като в кориците по делото имаше материали, които съдържат данни от интимния живот на обвинената. Процесът обаче е бил върнат на държавното обвиняване, за премахване на пропуски в обвинителния акт.
Прочетете още

В понеделник Руйкова още веднъж ще се изправи пред магистратите, само че този път ще бъде доведена с белезници и под стража. Причината е, че на последното съвещание Пловдивският областен съд е изменил мярката ѝ за неотклонение на " задържане под стража ", тъй като съгласно претекста им има обосновано съмнение, че тя може да извърши ново закононарушение.

Както TrafficNews писа по-рано, Руйкова бе хваната в още едно действие, до момента в който против нея тече правосъден развой. На Бъдни вечер, след осъществена инспекция на пътя от Министерство на вътрешните работи бе открито, че Руйкова е управлявала автомобила си под въздействието на кокаин. Тогава тя  бе отведена единствено за едно денонощие в полицейския арест. 

Само година по-рано пловдивската адвокатка бе задържана след акция на Криминална полиция, а при претърсването в дома й бяха конфискувани близо 100 грама кокаин и малко количество марихуана на обща стойност над 25 хиляди лв.. Адвокатката бе пусната от ареста против 5 000 лв. гаранция с претекст - да се грижи за дребното си дете.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР