Делото срещу 51-годишния Васко Колев, убил приятеля си Димитър Митков

...
Делото срещу 51-годишния Васко Колев, убил приятеля си Димитър Митков
Коментари Харесай

Рестартират делото срещу убиеца от Първомай, намалената му присъда – незаконна

Делото против 51-годишния Васко Колев, умъртвил приятеля си Димитър Митков в Първомай, ще стартира изначало и ще се гледа от различен състав на Пловдивския областен съд. Причината - присъдата е в нарушаване на закона и е занижена непозволено, тъй като след измененията в Наказателно-процесуален кодекс през 2019 година не се позволява съкращаване на наказване, когато става въпрос за съзнателно породена гибел. 
Прочетете още
Решението е на Апелативен съд – Пловдив, по митинг прокуратурата и близки на убития Димитър.

Както TrafficNews писа, на 31 октомври предходната година 51-годишният Васко Колев призна напълно виновността си пред магистратите и получи редуцирано наказване от 12 години затвор при първичен непоколебим режим. Окръжният съд наложи на Колев да заплати и малко над 30 000 лв. разходи по делото и разноски направени в хода на следствието. Присъдата му бе понижена с 1/3 от 18 на 12 години отнемане от независимост, поради цялостните признания, само че решението е в прорез със закона.

Така процесът ще започва от начало и ще се гледа от различен състав от равнище разпоредително съвещание.

Припомняме, че съгласно обвинителния акт, Васко се познавал с жертвата около съседката си. Двамата били близки другари. В деня на абсурда - 24 януари 2022 г. двамата с още няколко души ходили до околните села по работа. На връщане взели в автомобила едногодишната внучка на Васил и всички се прибрали в гр. Първомай.

Отишли в къщата на Васко Колев. Там той и Димитър използвали солидно количество алкохол. След няколко напитки, сред двамата зародил спор кой по-добре се грижи за децата, като Васил нарекъл Димитър „ сводник “. Димитър Митков се ядосал и го блъснал два пъти с пестник.

Васко Колев решил да му отмъсти и пробол Димитър с нож в ръката, след което му нанесъл и прободно-порезна рана в региона на корема. След това двамата излезли отвън къщата. Там наръганият Димитър паднал на земята.

Свидетел на кървавата сцена станал различен другар на Костов -  Наим, който ги последвал, когато излезли от къщата. Той видял по какъв начин Васил се е надвесил над тялото на падналия Димитър, а до тях бил кървавия нож. Наим и Васко откарали ранения мъж в болничното заведение, само че раната се оказала смъртоносна и на 25 януари 2022 г. Димитър Митков умрял от пострадванията си.

До момента Васко Колев е осъждан общо 9 пъти и закононарушенията са наклонност в живота му, което непроменяемо ще му донесе и по-сурово наказване.

Предвиденото от закона наказване за този тип закононарушение е от 10 до 20 години затвор.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР