Делото Nexo e образувано през септември и действията са планирани

...
Делото Nexo e образувано през септември и действията са планирани
Коментари Харесай

Главният прокурор за делото „Нексо“: Каква целенасоченост биха могли да имат 8 американски прокурори и колегите от другите партньорски служби

Делото Nexo e формирано през септември и дейностите са планувани за декември – по този начин основният прокурор отговори на въпрос за обвиняванията за какво разкритията за криптобанката се появяват тъкмо в този момент. По думите му няма по какъв начин прокуратурата да бъде упреквана, че работи с интернационалните си сътрудници.

„ Чух обвинявания за някаква целеустременост. Не виждам каква целеустременост биха могли да имат 8 американските прокурори и сътрудниците от другите партньорски служби. Ние си вършим работата, всички от Европейски Съюз и нашите сътрудници ”, сподели Иван Гешев преди чуването си в правна комисия.

Той съобщи, че е сигурен в това, че българската и американската прокуратури ще си спомагат по проблема, като добави, че ще комуникира непосредствено с сътрудниците му прокурори в Съединени американски щати.

По проблема с Nexo бяха упрекнати четирима души, като двама са оповестени за интернационално търсене, а на другите им е наложена по 1 млн. лв. гаранция.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР