Делото е образувано по касационна жалба на Пеньо Мангъров. Окръжният

...
Делото е образувано по касационна жалба на Пеньо Мангъров. Окръжният
Коментари Харесай

ВКС осъди Пеньо Мангъров на 12 години затвор за отвличане и изнасилване

Делото е формирано по касационна тъжба на Пеньо Мангъров. Окръжният съд в Пловдив го бе оправдал по обвиняване за похищение на жена при изискванията на рисков рецидив, само че бе приет за отговорен по обвиняване в обезчестяване. Наложеното му наказване не „ отнемане от независимост “ за период от шест години.

 

С новата присъда на Апелативен съд – Пловдив е анулирана оправдателната част на първоинстанционната и подсъдимият е приет за отговорен по обвиняването за похищение, като му е наложено наказването „ отнемане от независимост “ за период от 12 години, показват от Върховен касационен съд. Увеличен от шест на осем години е срокът на наказването „ отнемане от независимост “ по обвиняването за насила. Определено е едно общо наказване за двете закононарушения – „ отнемане от независимост “ за период от 12 години. Първоинстанционната присъда е доказана в останалата ѝ част, допълват от съда.

 

В началото на 2019 година Мангъров се среща с пловдивчанка във Facebook и я кани на среща. Тя се качила в колата му, а той потеглил към София и по пътя я заплашил с секира. Изнасилил я в дома си, а с цел да си построи оправдание, ѝ нареждал да се държи отзивчиво с него на местата, където знаел, че има видеокамери.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР