Дело срещу мъж, въртял схеми със сглобяеми къщи в пловдивското

...
Дело срещу мъж, въртял схеми със сглобяеми къщи в пловдивското
Коментари Харесай

Измама със сглобяеми къщи в Пловдивско! „Майсторът” отрича пред съда

Дело против мъж, въртял схеми със сглобяеми къщи в пловдивското село Яворово, ще започва по общия ред. Измамникът Мирослав Кръстев  от Хасково се изправи пред Районен съд- Пловдив, с цел да стане ясно дали ще се признае обстоятелствата вписани в обвинителния акт. След голям брой провали на правосъдния развой през днешния ден започва разпоредителното съвещание, като стана ясно, че Кръстев не желае да бъде защитаван от юрист на днешното дело, само че пожела за идващия път да му бъде назначен длъжностен подобен.
Прочетете още
Според обвинителния акт подсъдимият  по делото на 11 ноември 2018г. в село Яворово в качеството си на шеф и притежател на ЕООД измамил с 33 100 лв  Ангел Даскалов и Мирослава Янчева, като им споделил, че ще им построи сглобяема дървена къща. Хасковлията е бил притежател на капитала и шеф на еднолично сдружение, чийто предмет на активност бил обвързван с дърводобив, преправка, произвеждане и търговия с дървен материал, дърва за огрев и други

Фирмата му от момента на основаването си не била правила активност, не разполагала с индустриална и складова база, нямала регистрирани касови апарати, контракти за наем на пространства или машини или други условия, които да предизвикват осъществяването на каквато и да било активност. Въпреки това измамникът  публикувал публикация в „ ОLХ “, където се рекламирал като строител с богат опит в построяването на сглобяеми къщи. В обявата имало и прикачени фотоси на подготвени негови планове. Тази публикация точно видял и потърпевшият Даскалов  заинтересован от оповестените от подсъдимият цени, които се отличавали като доста по- преференциални спрямо други сходни разгласи, се свързал с него и се договорили да се срещнат персонално на терена на парцела, където да договарят по отношение на строителството на дървената къща. В реалност подсъдимият нямал опит в строителството на дървени къщи и изказванията му, че има осъществени планове не било правилно, а задачата му била да се облагодетелства непозволено за сметка на потърпевшите лица.

В правосъдната зала през днешния ден участваха и двамата потърпевши, които бяха конституирани като частни обвинители. Държавното обвиняване пожела от съда делото да бъде гледано по общия ред с разпит на свидетели  и движимости лица. След като магистратите дадоха думата на обвинения, той не призна виновност и не пожела да каже нищо повече.

Така след чуване на страните съда насрочи съвещанието за друга дата, като ще бъдат призовани всички очевидци и движимости лица за разпит. Мярката за неотклонение „ подписка ” по отношение на обвиненият също бе доказана от магистратите.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР