Делегацията на международно признатото либийско Правителство на националното съгласие е

...
Делегацията на международно признатото либийско Правителство на националното съгласие е
Коментари Харесай

Делегацията, водена от либийския премиер Сарадж, е отказала да се срещне с генерал Хафтар в Берлин

Делегацията на интернационално приетото либийско Правителство на националното единодушие е отказала да седне на една маса или да се срещне в Берлин с командващия източните сили Халифа Хафтар, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това стана ясно след изказване на държавното управление на премиера Фаейз Сарадж за либийската телевизия Ал Ахрар.

Сарадж и съперникът му Хафтар са в Берлин за присъединяване в интернационална конференция за споразумяване на либийския спор. Хафтар води от април предходната година атака за завладяване на Триполи, където е основано държавното управление на Сарадж.

Започна конференциятя за Либия в Берлин

Според дипломатически източници, координиран е текстът на документа, който се чака да бъде признат в Берлин. В него се предлага мирният развой да стартира със прекъсване на огъня. Предвижда се оръжейно ембарго, политически развой, промяна на бранша за сигурност, икономическа промяна и ангажимент за съблюдаване на правата на индивида. Документът предлага на всички участници в срещата да се откажат от интервенция във въоръжения спор в Либия.

По-късно през днешния ден, в края на форума в Берлин, конференция ще дадат немският канцлер Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш  Антониу Гутериш Антониу Гутериш е португалски политик. Гутериш е роден в Лисабон на 30 април 1949 година в религиозно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР