Делегация от Република Китай се срещна с висшето ръководство на

...
Делегация от Република Китай се срещна с висшето ръководство на
Коментари Харесай

Тайван развива дигиталната икономика

Делегация от Република Китай се срещна с висшето управление на Фейсбук в седалището на компанията в Калифорния по-рано тази седмица, с цел да обсъдят възпроси, свързани с развиването на международната цифрова стопанска система, както и с сигурността на мрежовото общество. Това обявиха от Националната комисия по връзките на Тайван.

Делегацията се състоя от министъра без портфейл Одри Танг, ръководителят на Националната комисия по връзките Чан Тинг-И и комисар Чен Ю-нинг. Те се срещнаха с висши ръководители от компанията, в това число с нейния вицепрезидент за световни връзки, маркетинг и социална политика – Елиът Шраж.

В изказване, оповестено на формалната страница й страница във Фейсбук, Танг споделя, че тази аудиенция потвърждава уговорката на държавното управление на Република Китай за развиването на цифровата стопанска система в страната.

На собствен ред Чан съобщи, че Фейсбук интензивно взе участие в проучванията и съдействието в региона на мрежовата сигурност, а обменът с ръководителите на компанията ще спомогне за укрепването на механизмите за публично-частно контролиране и за развиването на цифровата стопанска система.

Според Националната комисия по връзките, в опит да се оправи с проблемите на онлайн сигурността и мрежовата сигурност, държавното управление провежда полемики и конгреси с обществения и частния бранш и си сътрудничи с неправителствени организации, измежду които Фондация „ Лигата на детското благополучие “ и Фондация „ Спасение на дамите “, за поощряване на онлайн сигурността.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР