Делегация от Китай посети Асеновград. Гостите пристигнаха на визита в града

...
Делегация от Китай посети Асеновград.
Гостите пристигнаха на визита в града
Коментари Харесай

Делегация от Китай посети община Асеновград

Делегация от Китай посети Асеновград.

Гостите дойдоха на аудиенция в града по покана на зам.-кмета на общината доктор Теньо Манолов и със съдействието на доцент Атанас Владиков от ПУ „ Паисий Хилендарски “, водени от шефа на Института за страната и правото (ИДП) при Българска академия на науките (БАН) проф. доктор Ирена Илиева.

От българска страна, в делегацията участваше и доцент доктор Мариана Тиен от ИДП към Българска академия на науките.

Делегацията от Китайската Народна Република (КНР) се състоеше от проф. Дзя Жуйся (ръководител на проекта); проф. Кун Тиенпин (зам.-директор на Института за европейски изследвания); Чън Сиян (асистент, теоретичен сътрудник); Джан Чънян (асистент, д-р) и Хан Мън (асистент, теоретичен помощник, д-р). Те са учени от Института за европейски проучвания при Китайската академия за публични науки (КАОН).

Посещението се реализира в границите на взаимния план сред ИДП и Института за европейски проучвания на тематика „ България и Китай в Евроазиатските планове за съгласуваност “. Това е първият, който се осъществя по тематиката за „ Зеления преход “, сред България и Китай.

Темата е един световен проблем, който занапред ще стои на дневен ред. Целта на гостуването беше да се обменят опит и положителни практики в региона на потреблението на възобновимите източници на сила – тематика, която сближава България, като член на Европейския съюз (ЕС) и Китайската Народна Република. В Асеновград са осъществени такива планове на общинско ниво.

С фотоволтаични системи към този момент разполагат болничното заведение и библиотеката в града. По време на срещата доктор Манолов осведоми гостите за стъпките, които община Асеновград прави за възстановяване на енергийната успеваемост на общински здания. В рамките на визитата си в администрацията гостите от Китайската Народна Република се срещнаха с функционалностите на „ Информационен център “ и обслужването на жители. За малко китайската делегация участва на последното съвещание на Общинския съвет - в заседателната зала на общината. Гостите разгледаха от близко постройката на Градска библиотека „ Паисий Хилендарски “, както и самата фотоволтаична централа.

Последва аудиенция в двора на MБАЛ – Асеновград, където са ситуирани другите фотоволтаици, конфигурирани по план на общината. В рамките на културната стратегия делегацията посети емблематичния за града монумент на културата „ Асенова цитадела “. Гостите от Китайската Народна Република споделиха, че са извънредно прелестно сюрпризирани от топлото посрещане.

Възхитени са от Асеновград, от неговата инфраструктура, както и от отношението на локалните поданици. Имали са опцията да опитат обичайните за района станимашки сармички и да отпият от фамозния асеновградски мавруд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР