Делегация от членове на Конгреса на САЩ се срещна с

...
Делегация от членове на Конгреса на САЩ се срещна с
Коментари Харесай

Конгресмени от САЩ посетиха Зеленски

Делегация от членове на Конгреса на Съединени американски щати се срещна с украинския президент Володимир Зеленски и даде обещание да се опита да подсигурява запазването на поддръжката на Вашингтон във войната против Русия, заяви Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Делегацията, в която взе участие Адам Смит, ръководител на Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите, е следващото посещаване на високопоставени представители на Съединени американски щати в Украйна.

" Съединени американски щати, дружно със съдружниците и сътрудниците си по света, застанаха до Украйна, осигурявайки икономическа, военна и филантропична поддръжка ", се споделя в изказването на делегацията.

" Ще продължим да търсим способи да подкрепим президента Зеленски и украинския народ допустимо най-ефективно, до момента в който те не престават смелата си опозиция ", прибавиха конгресмените. В изказването им обаче не се загатва нищо за обещаното от министъра на защитата на Съединени американски щати изпращане на още четири мобилни ракетни системи за Украйна.

В диалога си с делегацията Зеленски упрекна Русия, че нарушава редовно поетите задължения, откакто съветски сили обстреляха украинското пристанище Одеса, ден след подписване на съглашението за експорт на украинско зърно, отбелязва Франс прес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР