Делегация от членове на Европейския парламент е на посещение в

...
Делегация от членове на Европейския парламент е на посещение в
Коментари Харесай

Евродепутати критикуваха решението на албанската опозиция да се оттегли

Делегация от членове на Европейския парламент е на посещаване в Албания, където насочи рецензия към опозицията поради решението й да се отдръпна от Народното събрание и осъди насилието на скорошните митинги, заяви Асошиейтед прес.Евродепутатите приканиха ръководещото болшинство да стартира диалози с опозицията за разрешаване на политическата рецесия.

Албания, която стана член на НАТО през 2009 година, получи статут на кандидатка за участие в Европейски Съюз през 2014 година и се надява да стартира присъединителни договаряния през юни, предава Българска телеграфна агенция.

Опозицията, водена от дясноцентристката Демократическа партия, упреква лявото държавно управление на премиера Еди Рама, че е корумпирано и обвързвано с проведената престъпност. Опозиционните партии упорстват да бъде назначено служебно държавно управление, което да организира предварителни избори.

През последните две седмици митингите доближиха и до прояви на принуждение, като последователи на опозицията нападнаха полицията, а тя отговори със сълзотворен газ. Десетки протестиращи и полицейски чиновници бяха ранени.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР