Делегация на Конгреса на Съединените щати, която посети Тайван, заяви,

...
Делегация на Конгреса на Съединените щати, която посети Тайван, заяви,
Коментари Харесай

САЩ ще предприемат действия, ако Тайван бъде нападнат

Делегация на Конгреса на Съединените щати, която посети Тайван, съобщи, че страната ще предприеме дейности, в случай че островът бъде атакуван, и даде обещание да реши казуса с изоставането от 19 милиарда $ при закупуването на отбранителни артикули от Съединени американски щати. Заместник-председателят на Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите Роб Уитман съобщи по време на диалога си с президента на страната Цай Инг-уен, че връзките сред Тайван и Съединените щати са мощни.

Американското законодателство изисква от Вашингтон да даде на Тайван средства за самоотбрана и да третира всички закани за самоуправляващия се остров като въпроси, пораждащи " сериозна угриженост ", само че остава нееднозначен по въпроса дали би заел сили в отговор на нахлуване от страна на Китай.

" Всяка враждебна, непровокирана офанзива против Тайван ще докара до решителна реакция от страна на Съединените щати. Знаем, че Тайван поставя неимоверни старания за личната си самоотбрана ", съобщи Роб Уитман, представител на Съединени американски щати от Вирджиния и заместник-председател на Комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите.

През годините Тайван е закупил от Съединените щати военни артикули на стойност 19 милиарда $, с цел да заздрави защитата си, само че по-голямата част от тях към момента не са доставени. Вашингтон стартира да търси нови способи за подкрепяне на Тайпе в региона на защитата.

През юли страната разгласи 345 млн. $ военна помощ в границите на огромен пакет, черпещ от личните ресурси на Америка. В сряда администрацията на Байдън утвърди първия в историята на Съединените щати боен трансфер за Тайван по стратегия, която нормално е непокътната за подкрепяне на суверенни, самостоятелни страни.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР